Diskusija soctīklos: latviešiem ļoti žēl Harija un Meganas

© Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas iedzīvotāji iesaistījušies diskusijā mikroblogošanas vietnē Twitter, komentējot britu prinča Harija un Meganas Mārklas skandalozo interviju Oprai Vinfrijai.

Diskutēt par Harija un Meganas interviju pamudināja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Jānis Ikstens, kas uzdeva jautājumu, "ko latvju tviteris domā par Harija un Meganas interviju Oprai?".

Lai gan neliela daļa diskusijas dalībnieki skaidri atklāja, ka viņiem šī tēma ir vienaldzīga, lielākā daļa tomēr pauda atbalstu Harijam un Meganai, kā arī kritizēja karaļnamā notiekošo.

"Ritīgi žēl, ka nekas nav mainījies, ka Harijam jāiet cauri tam pašam, kas bija Diānai. Paldies Dievam, ka vinji ir viens otram. Viss karaliskā nama necilvēcīgums vienkārši liek domāt par to, ka tā ir novecojusi, nevajadzīga iestāde, kurai galvenā funkcija ir tēlot neizskaramos," pauda Nikola Krištopane.

Tikmēr žurnāliste Inga Gorbunova piebilst, ka pirms Diānas vēl bija Edvards astotais, kurš atteicās no troņa un faktiski tika izraidīts no ģimenes.

"Karaliskā nama dzīve un pienākumi ir smags un vientuļš darbs (tā man salikās pēc The Crown noskatīšanās)," teikts kādā komentārā.

"Man viņus žēl, un ceru, ka viņiem dzīvē viss izdosies," vēl kāds piebilst.

Jau vēstījām par Harija un Meganas interviju. Tostarp rakstījām, ka atklātā intervijā Oprai Vinfrijai pāris atklāja, kad gaidāms viņu otrais bērns un kāds ir tā dzimums. Megana un Harijs pastāstīja, ka gaida meitenīti.

Meganai ierodoties intervijas vietā, Opra apvaicājās par bērna dzimumu, taču Megana norādīja, ka to atklās, kad sarunai pievienosies princis Harijs. Pāris atklāja, ka Ārčijam būs mazā māsa.

Slavenības

Karaļnams ne reizi vien ir meklējis iespējas, kā attīstīt dažādas biznesa idejas, lai piepelnītos. Reiz nelaiķe karaliene Elizabete II atvēra savu krogu, nu viņas dēls karalis Čārlzs III nācis klajā ar savu ideju, kā nopelnīt, vēsta "The Sun".