Hosams Abu Meri pastāsta par bērnībā piedzīvotajām šausmām

© Romāns Kokšarovs/F64

Gastroenterologs Hosams Abu Meri Laumas Lūses-Kreicbergas materiālā "Pārvarēt bailes" izdevumā "Una" atklājis, ka sešpadsmit viņa bērnības gadi ir saistīti ar pilsoņu karu un sprādzienu skaņu.

Hosams atceras - kad viņš no Libānas atbrauca uz Latviju, un kāds skaļi aizcirta durvis, viņš automātiski saķēra galvu, cenšoties pasargāties.

"Esmu piedzīvojis, ka, aizejot uz skolu, mājās netieku vairākas dienas. Cilvēks aizgāja uz veikalu un neatgriezās. Karā nekās nav prognozējams, turklāt cilvēki mira masveidā," saka Abu Meri, skaidrojot, ka karš ir briesmīgāks par vīrusu, jo no vīrusa cilvēks var sevi aizsargāt, bet kara gadījumā viņš nekad nezina, kad virs galvas lidos bumba.

Tāpat Hosams atcerējās laiku, ka pusotru mēnesi ar ģimeni dzīvoja pagrabā. Tāpēc viņš neizprot cilvēku sūdzības par to, ka brīvdienās nevar pastaigāt pa lielveikalu.

Slavenības

Pagājušajā nedēļā mūžībā 53 gadu vecumā devās latviešu aktrise un politiķe Inese Laizāne. Diagnozi - izkaisītā jeb multiplā skleroze - ārsti Inesei bija noteikuši jau pirms 20 gadiem, vēstīts Santas Sergejevas materiālā "Harijs Petrockis: "Diemžēl brīnums nenotika"" izdevumā "Kas Jauns".