Salceviča: Nevienam cilvēkam nedrīkst būt kauns par savu ķermeni

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Modes blogere Indra Salceviča aicina sievietes iemīlēt savu ķermeni un izskatu, kāds tas ir, neļaujoties kauna sajūtai.

Indra savā sociālo mediju kontā dalījās ar pārdomām, kuras skar lielu daļu sieviešu. Bieži vien mēs jūtamies nepašpārliecinātas par savu ķermeni un izskatu, kaunāmies par to.

Ikkatrai sievietei savā ķermenī ir kāda vieta, kura mums nešķiet īpaši glaimojoša. Varbūt apkārtējiem tas nešķitīs, kas ievērības cienīgs, par ko būtu nepieciešams uztraukties, taču mēs pašas sevi "grauzīsim" un kaunināsim par to.

"Pārdomas. Nē, es neiešu uz baseinu, jo man kauns! Nē, es nevilkšu svārkus, jo man ir neglīti ceļi! Es nevilkšu bikini, jo man kauns par strijaino vēderu! Es neiešu sauļoties, jo man kauns par celulītu! Kauns par to, kā es izskatos," Indra atzīst, ka līdzīgus izteikumus ir dzirdējusi ne tikai dzīvē, bet arī sociālajos medijos.

Modes blogere uzsver, ka nevienam nevajadzētu kaunēties par savu izskatu vai ķermeni. Kauna sajūtu viņa raksturo, kā dvēseles satricinājumu. Šāda vainas apzināšanās var radīt sekas, kuru rezultātā var ciest pati sieviete, jo neapzināti varam veikt pazemojošu vai negodīgu rīcību, kaitējot sev.

Ne vienmēr pie dažādiem "defektiem" esam vainīgas mēs pašas. Indra min, ka gēniem ir liela nozīme, līdz ar to mēs daudzas lietas nevaram ietekmēt, atliek ar to samierināties un iemīlēt sevi.

"Daudzas Tavam ķermenim piemītošās formas nav atkarīgas no Tevis. Tu nevari ietekmēt to, kā reaģēs Tava āda grūtniecības laikā vai ceļu blodiņas izskatu, kas ir vienkārši ģenētika. Kauns var būt tikai par rīcību, nevis ķermeni."

Jau vēstīts, ka Indra Salceviča ir izveidojusi sevis iemīlēšanas blogu "morethansize.com". Viņa aktīvi dalās ar savām pārdomām sociālajos medijos un aicina sievietes sevi iemīlēt, tādas kādas viņas ir.

Svarīgākais