Komentāri: Roberto pastāsta par absurdu situāciju ar krievu valodu

īpaši stulbs

Es arī brīnos, ka tik ilgi jau dzīvo Rīgā, bet krieviski vēl neprot.

12.okt 2020 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns

Aicini padzīvot Jēkabpilī.

12.okt 2020 Atbildēt
Aivars

Labāk pabrīnies par to, ka okupanti te dzīvo visu mūžu un latviski vispār neprot.

12.okt 2020 Atbildēt
īpaši stulbs atbilde Aivars

Par to es nemaz nebrīnos. Kāpēc viņiem būtu jāpūlas un jāmācas mazas tautiņas valoda, ja kuru katru brīdi var sanākt, ka jāķer koferis!

12.okt 2020 Atbildēt
Māris Smilga atbilde īpaši stulbs

Kāds koferis, šovinist, krievvalodīgie posta šo valsti jau 30 gadus, un nekur no šejienes netaisās braukt. Pat vistrulākā vate saprot, ka šeit tik un tā būs labāk, nekā Krievijā. Koferis drīzāk būs jāķer latviešiem, un to viņi arī dara.

12.okt 2020 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns atbilde Māris Smilga

Tieši tā. Viena krievu daļa lamājas, ka jādzīvo fašistiskā valstī, bet prom nekur nebrauc. Nav tāpat gadījies dzirdēt, ka kāds krievs peļņā brauc uz Krieviju, visi dzenas uz "sapuvušajiem" Rietumiem. Reiz es vienam pazīstamam krievam, kas taisījās peļņā uz Vāciju, pajautāju, kāpēc šis nebrauc uz Krieviju peļņā, nebūtu valodas problēma. Šis uz mani jocīgi paskatījās un tikai noņurdēja; tu ko, ?

12.okt 2020 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde īpaši stulbs

Īpaši stulbs ! Māra kungam 100% taisnība . Gribu tikai piebilst , ka krievu civīlokupanti latviski nemācās pirmkārt jau tādēļ , ka lielākā daļa latviešu krieviem dirsā līda gan padomju laikos , gan tagad . Tātad latvieši paši ir vainīgi , ka tie krievu čurkas šeit ir tik daudz un nemācās latviski . Padomājiet paši - priekš kam mācīties latviski , ja lielākā daļa latviešu pakalpīgi ar krieviem runā krieviski ? Mums vajag pamācīties un ņemt piemēru no brāliem lietuviešiem . Lietuviešiem bija stiprs nacionālais mugurkauls gan padomju laikos , gan tagad . Rezultatā Lietuvā krievvalodīgie šobrīd nav pat 10 % un visu runā un saprot lietuviski .

13.okt 2020 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde bezkaunīgais sivēns

Sivēn ! Es zinu gadījumus , kad Latvijas krievi , būdami baigie Krievijas patrioti , ir pārcēlušies uz pastāvīgu dzīvi Krievijā . Tikai pēc kāda neilga laika , Latvijas konsulātā ar asarām acīs un gandrīz vai uz ceļiem , lūdzās atpakaļ . Protams , ka mūsu krievus mīlošā valdība viņiem laipni atļāva atgriesties .

13.okt 2020 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Es personīgi ļoti labi pārvaldu krievu valodu un ar to lepojos . Bet ja mani šeit kāds vietējais krievs uzrunā krieviski , es vienmēr principāli atbildu TIKAI latviski . Ja tas izraisa sašutumu , laipni uzaicinu doties pie Puķina uz Krieviju , jo tur problēmu nebūs . Iesaku visiem latviešiem un visiem godīgakiem cittautiešiem darīt tāpat un vairāk lasīt avīzi " DDD ".

13.okt 2020 Atbildēt
antivate atbilde bezkaunīgais sivēns

Patrioti mīl savu lapķjustānu tikai no droša attāluma.

13.okt 2020 Atbildēt
īpaši stulbs atbilde Māris Smilga

Mans viens krievs teica, ka viņš pat savu dzimto krievu valodu lāga neprotot, tad kur nu vēl latviski iemācīties! :D

14.okt 2020 Atbildēt
Vita Ozolniece

Bet ko teiksiet par tiem SEB bankas darbiniekiem no Mūkusalas ielas biroja , kas mierīgi pasaka, ka viņi latviskki nerunā?

13.okt 2020 Atbildēt
īpaši stulbs

Zviedri jau tādi paši kā krievi...

14.okt 2020 Atbildēt
Andris Doveiks

Tā ir katra izvēle, kā vadīt savu biznesu - pasākumu vadīšanu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot savam piedāvājumam pasākumu vadīšanu krievu valodā. Ja var bez tā iztikt, tad var nevadīt. Bija/ir tāds patriotisks alus bārs Daugavpilī, kurā runā/apkalpo tikai latviski. Nu, un vai tādēļ ir vecim jātaisnojās internetā? Kaut gan, protams, tas ir mazs skandālliņš un var piesaistīt uzmanību latviski mugurkaulainajākā publikā :)

Mans personisks viedoklis. Es, vēl jo vairāk, ja būtu filologs, nelaistu garām iespēju komunicēt un strādāt vēl vismaz 1/3 Rīgas auditorijas un ekonomikas. Protams, ja noslodze ir pietiekama, tad pušu tā dēļ arī neplēstos, bet publiski noteikti to nekomentētu.

13.okt 2020 Atbildēt

Komentēt