Visa aktiera Dveina Džonsona ģimene inficējusies ar Covid-19 "par spīti disciplīnai"

© Reuters/Scanpix/Leta

2.lapa

INSTAGRAM @THEROCK via REUTERS/Scanpix/Leta

Džonsona ģimene dzīvo ASV, kurā reģistrēts vairāk nekā 6,1 miljons Covid-19 gadījumu, bet ar vīrusu saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedz 185 700.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija ir aicinājusi ASV štatus līdz 1.novembrim sagatavoties potenciālas Covid-19 vakcīnas izplatīšanai, un noteiktais termiņš ir divas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām.

CDC nosūtīja štatiem dokumentus ar detaļām par vakcīnas izlaišanas plānu, piebilstot, ka tās tiks apstiprinātas vai nu kā licencētas vakcīnas, vai ar ārkārtēju lietošanas atļauju.

Saskaņā ar šiem dokumentiem vakcīnas saņēmējiem dažas nedēļas pēc pirmās dozas varētu būt vajadzīga otra - "pastiprinošā" doza.

Prioritāte vakcīnas saņemšanā būs nepieciešamāko darbu veicējiem, nacionālās drošības amatpersonām, senioriem, mazaizsargātu rasu un etnisko grupu locekļiem, ziņoja laikraksts "The New York Times".

Trīs Rietumvalstu zāļu ražotāji - "AstraZeneca", "Moderna", un "Pfizer" un "BioNTech" alianse - progresē vakcīnas 3.fāzes klīniskajos izmēģinājumos, kuros iesaistīti desmitiem tūkstoši dalībnieku.

Svarīgākais