Pieķerti! Ar Instagram palīdzību "notver" krāpniekus Dubaijā

© SEBASTIEN SALOM-GOMIS/SIPA/SCANPIX/LETA

29.maijā, dienu pēc savas dzimšanas dienas Olalekans Jakobs Ponle sociālajā tīklā instagram publicēja foto, kurā redzams blakus savam dzeltenās krāsas lambordžini spēkratam. Mēnesi vēlāk vīrietis tika aizturēts.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, tad iepriekš aizturētais sociālajā tīklā instagram publicēja ierakstu, kurā norādīja, ka nevienam nav jājūtas vainīgam par turību, kas sasniegta. Publicētajā foto viņš no galvas līdz kājām tērpies dizaineru apģērbā un dārglietās.

Tas gan nebūtu nekas neparasts, ja vien mēnesi vēlāk policija šo personu nebūtu aizturējusi par krāpšanu lielos apmēros. Aizturētā īpašumā atrasti 40 mimljoni dolāru skaidrā naudā, 13 luksus klases automašīnas, kuru vērtība ir teju 7 miljoni dolāru, 21 dators, 47 viedtālruņi un aptuveni divi miljoni adrešu, kurās dzīvojuši visi šī krāpnieka upuri.

Kopā ar Olalekanu Jakobu Ponlu aizturēta vēl viena persona.

Slavenības

Artjoms Gluzunovs ir iznācis no apcietinājuma un sācis darba meklējumus. Viņš kopā ar savu bērnu māti Elīnu Gluzunovu, kurai vēl šovasar bija romāns ar Niku Endziņu, šovā “Slavenības. Bez filtra” devies uz kādu kafejnīcu, kur izmanto iespēju un zvana potenciālajiem darba devējiem. Tomēr drīz vien seko pamatīgs strīds.

Svarīgākais