Medijs: Hosams Abu Meri drīkst nemaksāt nekustamā īpašuma nodokli

© Vladislavs Proškins/F64

Ārsts Hosams Abu Meri ir Libānas goda konsuls Latvijā, un tas viņam paredz virkni labumu un privilēģiju, vēstīts Ulda Landmaņa, Zbigņeva Podoļska materiālā "Vai Hosams nemaksā nodokļus par savu Berģu īpašumu?" izdevumā "Kas Jauns".

Kā skaidro biedrības "Goda konsulu konsulārais korpuss Latvijā" ģenerālsekretāre Biruta Bēra, goda konsulu privilēģijas neatšķiras no karjeras konsuliem paredzētajām.

"Cita starpā, konsulāro telpu neaizskaramība un atbrīvošana no nodokļiem, funkcionālā administratīvā un krimināltiesiskā imunitāte pienākumu pildīšanas brīdī," skaidroja Bēra.

Sanāk, ka no nodokļiem atbrīvoti tikai tie īpašumi, ko goda konsuli norādījuši kā savas "konsulārās telpas".

Tātad Hosams Abu Meri, sanāk, drīkst nemaksāt nekustamā īpašuma nodokli par saviem apartamentiem muižā Berģos, raksta izdevums.

Slavenības

Reklāmas, kas daudzus cilvēkus "iegrūda" parādu jūgā līdz 2018.gadam, šodien ir vēsture, kas atkārtojas. Toreiz valdība pieņēmuma lēmumu aizliegt reklamēt ātrās aizņemšanās iespējas uz neadekvāti augstiem procentiem, kas mudināja paņemt naudu dzimšanas dienas svinībām, Ziemassvētku dāvanām un citām lietām, bez kā var iztikt.

Svarīgākais