Virsnīte atklāj savu patiesību par to, kas notiek Āfrikā

© Ekrānšāviņš no Instagram

Otrdien tika ziņots, ka vairākas dienas par sevi ziņu no Āfrikas nebija devusi TV personība Kristīne Virsnīte ar vīru Kasparu Virsnīti, kuri kopā ar bērniem Amēliju un Kuki ir devušies divu mēnešu braucienā Rīga – Dakāra – Rīga, rakstīja portāls "Jauns.lv". Otrdienas vakarā Kristīne vietnē Instagram ziņoja, ka bija problēmas ar sakariem. Tagad viņa arī atklāj, kā patiesībā redz Āfrikas valsti, kurā atrodas, Gambiju.

Stāstot par Gambiju, Kristīne uzsver, ka viss teiktais (rakstītais) ir jāuztver subjektīvi, nav absolūtās patiesības, vien viņas.

"Mājsaimniece ir nonākusi līdz Gambijai, pirmo nakti pavadījusi džungļos ar hiēnām un kliedzošiem pērtiķiem. Ko jums teikt? Nu jau viena pieredze saplūst ar nākamo un sajūtas vareni bangojas. Dodoties šajā piedzīvojumā, rāvos pēc pirmajām reizēm, kuras, dzīvojot ikdienu prasto, nav vienkārši noķert. Nu es saņemu pirmās reizes ar uzviju, katru dienu, gandrīz ik mirkli.

Nakšņošana džungļos, baobaba augļa garša, pirmā tikšanās ar melnajiem delfīniem un apziņa, ka savannas zālē mudž radības - tas nekas, ka tu tās neredzi, viņas tevi vēro.

Pirmo reizi tikšanās ar tik nekaunīgiem policistiem un armijniekiem, ka gribas teikt - Gambijas lielākais posts ir cilvēki formas tērpos, teju katrs mēģina izžmiegt kukuli un neaizmirst piebilst, ka labprāt dotos mums līdzi uz Eiropu.

Nepamet sajūta, ka Eiropa un ASV ar savu palīdzību izdarījuši tādu savādu pakalpojumu Āfrikas valstīm, tas ir kā ar bērniem - tu dari visu viņu vietā un, pieaugot, viņi kļūst par niķīgiem kretīneļiem, kuriem šķiet, ka dzīvē viss pienākas un tad, ja kaut ko nedabon, krīt gar zemi, vārtās, cerot, ka tu salūzīsi un tomēr padalīsies ar saviem vērtīgajiem papīrīšiem ar svarīgu valstsvīru ģīmetnēm vai arī piedraud, sakot, ka gribēs redzēt, cik tālu tiksi bez viņu akcepta. Nē, nē, visi nav tādi, protams, ir arī sirsnīgi un krietni cilvēki.

Mūsu džungļu rendžers Langs ir nabadzīgs, taču lāga vīrs. Viņa tēvs vienmēr teicis - “Nezodz, neubago, tā vietā palīdzi cilvēkiem, kuri ieradušies no tālienes un iespējams dienas beigās tiksi atalgots. Pastiepjot roku, tikai to arī mācēsi, kā pastiept roku.”

Ļoti gribas Gambiju nevērtēt pēc pirmās pieredzes, kad esi tikko izmalts cauri visiem robežsargu posteņiem un nakotiku okšķerētājiem. Tā mēs te dzīvojam starp vareno dabu un cilvēku pasauli, kur likumu robežas daudz neskaidrākas nekā džungļos," iespaidos par Gambiju dalās Virsnīte.

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Jau vēstīts, ka Kristīne Virsnīte kopā ar ģimeni uz 2 mēnešiem pametusi Latviju. Virsnīte toreiz soctīklos rakstīja: "Manas ģimenes grandiozie jaunumi - nākamās nedēļas beigās mēs startējam līdz šim savas dzīves lielākajā ekspedīcijā: Rīga - Dakāra - Rīga! Priekšā 15 tūkstoši kilometru un divi mēneši pašu būvētā mājā uz riteņiem. Mēs brauksim cauri Eiropai, ceļosim Marokā, mums noteikti jumtiņu noraus Mauritānija un pārsteigs Senegāla, kur sagaidīsim 2020.gadu!"

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.