Dziedātāja un Latvijas Radio 5 personība Marta Grigale sociālajos tīklos dalījusies ar savas mīļākās ābolkūkas recepti.
Marta raksta, ka rudens ir ābolkūku laiks.
"Šī ir mana pati, pati mīļākā jau kopš bērnības, kad man to cepa mamma. Nav ko turēt tādu pērli pie sevis, tāpēc mīlīši, lūdzu, Jums recepte!" raksta Grigale.
Martas recepte
ĀBOLKŪKA SAPNIS ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
SASTĀVDAĻAS ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 vidēja izmēra āboli ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
150g pūdercukura ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
3 olas ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
200g sviesta ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
320g miltu ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Šķipsniņa sāls ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1/2 tējkarote sodas ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀
PAGATAVOŠANA ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Olu dzeltenumus saputo ar 100g pūdercukura. Pievieno sodu un sāli, mīkstu sviestu un miltus. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. 1/3 daļu no mīklas ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā. Atlikušo ar rokām kārto formā kā pamatni, vienmērīgi izlīdzinot pa formas apakšu, kā arī uz augšu pie formas malām aptuveni 5cm augstumā.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Nomizo un sarīvē ābolus un liek formā kā otro kārtu. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Kā trešo kārtu liek olbaltumus, kas saputoti ar 50g pūdercukura. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Visbeidzot sasalušo mīklu uzrīvē pāri visam kā ceturto kārtu. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6. Cep 40-45 minūtes 180 grādos. Ja virspuse strauji sāk apbrūnēt, tai var virsū uzklāt folliju.
View this post on Instagram
Marta Grigale, pazīstama ar skatuves vārdu MARTA, ir latviešu dziedātāja, dziesmu autore, aktrise un Latvijas Radio 5 raidījumu vadītāja.