"Daudz policistu, daudz ieroču"; Gundega Skudriņa par piedzīvoto Parīzē

© F64

TV dīva Gundega Skudriņa ir devusies atpūsties uz Parīzi, taču ceļojuma laikā Gundega izbaudīja ne tikai Francijas galvaspilsētas skaistumu, bet kļuva arī par liecinieci tā saucamajiem "dzelteno vestu" protestiem Parīzes ielās.

Foto vietnē Instagram Skudriņa raksta, ka viņas ceļā allaž gadās kontrasti un tas noticis arī Parīzē.

"Romantiskais un skaistais mijas ar skarbu realitāti. Starp tikko saziedējušām magnolijām, ķiršiem, kūku māniju un veco retro šiku kārtējais parīziešu dzelteno vestīšu streiks. Staigāju blakām baisām policistu ķēdēm, kuri apbruņojušies ar visu iespējamo munīciju. Daudz armijnieku, daudz policisti, daudz ieroču. Nevarētu teikt, ka patīkami. Tāds viegls drudzis manāms un jūtams, bet veikali un kafejnīcas turpina ierasto darbu. Brīžiem, kad kļūst nemierīgāk, vienkārši pieslēdz uz mirkli durvis. Tāda, lūk, mums šobrīd pasaule, kurā dzīvojam. Saziedējuši pirmie pavasara ziedi blakus ieročiem," raksta Skudriņa.

View this post on Instagram

A post shared by Gundega Skudriņa (@metroskudra) on

Jāpiebilst, ka šo sestdien Francijā jau 17.sestdienu pēc kārtas notika "dzelteno vestu" protesta akcijas.

Cenšoties apvērst demonstrantu skaita samazināšanās tendenci, "dzeltenās vestes" dažādojušas savas protesta akciju metodes, un šajā nedēļas nogalē bija sēdošās demonstrācijas un zibakcijas.

Šīs sestdienas tradicionālo demonstrāciju Parīzē "dzeltenās vestes" bija veltījušas iepriekšējā dienā atzīmētajai Starptautiskajai Sieviešu dienai. Aktīvisti aicināja sievietes tērpties dzeltenās, rozā, purpura un sarkanās vestēs un piedalīties gājienā.