Lauris Reiniks par lielāko kokaīna kravu Latvijā: Tagad ripos galvas

© F64

Pirmdien kļuva zināms, ka Valsts policija starptautiskās sadarbības rezultātā izņēmusi divas tonnas kokaīna, kas ir līdz šim lielākā kokaīna krava Latvijā. Par šo tēmu izteicies arī Latvijā populārais dziedātājs Lauris Reiniks.

Latvijas operācijā 8.janvārī kādā lauku saimniecībā veikta operācija "TNT". Tajā aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, pie kuriem atrasti 2199 "ķieģeļa" tipa iepakojumi, kuros esošā viela bijusi ekvivalenta vairāk nekā divām tonnām kokaīnahidrohlorīda. Narkotikas bijušās noslēptas no Ekvadoras eksportēto banānu kastēs. Operāciju Ekvadoras varasiestādes veikušas sadarbībā ar ASV Pretnarkotiku aģentūru un Latvijas policiju.

Reiniks raksta, ka ziņas par Latvijā atklāto kokaīna kravu pārsteidzošā kārtā nākušas klajā tajā pašā dienā, kad viņš grasījies sākt skatīties seriālu "Narcos".

"Pilnīgi bail iedomāties, kā Ekvadoras vai Meksikas kartelī tagad ripos galvas, jo kāds ir nofeilojis un kaut kāda Latvijas policija ir pārtvērusi to miljoniem vērto kokaīna kravu...Tur nebūs brīdīnājums citreiz vairs tā nedarīt," sociālajos tīklos raksta Reiniks.

Uz kāda komentētāja piebildi, ka Reiniks pārāk daudz laika velta TV, dziedātājs atbildējis:

"Nav jāskatās TV, lai zinātu, kas un kā notiek. Bet man prieks, ka tu tici labajam un tici, ka karteļu šefi ir jauki, sirsnīgi uzņēmēji, kas ar sapratni izturas pret kolēģu kļūmēm darbā."

Lauris Reiniks ir latviešu dziedātājs, komponists, TV šovu vadītājs un aktieris.

Līdz šim izdevis deviņus soloalbumus un atsevišķus singlus 11 valodās. Albumi "Lidot savādāk" un "Es skrienu" Latvijā ir saņēmuši Zelta disku. Kā dziesmu autors un izpildītājs Lauris Reiniks ir saņēmis vairāk kā 20 nacionāla mēroga apbalvojumus un ieguvis starptautisku atpazīstamību visās Baltijas valstīs. Lauris ir arī TV3 šova "Dejo ar zvaigzni" 1. sezonas uzvarētājs.