28 gadu vecumā mūžībā devies talantīgs Latvijas mūziķis

© F64

Pēc smagas slimības 28 gadu vecumā 24.oktobrī mūžībā devies kontrabasists, basģitārists, džeza mūziķis un pedagogs Toms Lipskis, ziņo "lsm.lv".

Džezu Toms Lipskis atzina par savu dzīvesveidu un uzskatīja, ka šo mūzikas žanru var iemācīties jebkurš, ja vien ir kāds, kas parāda ceļu, pa kuru iet.

Džezu Toms Lipskis atzina par savu dzīvesveidu un uzskatīja, ka šo mūzikas žanru var iemācīties jebkurš, ja vien ir kāds, kas parāda ceļu, pa kuru iet. Šī iemesla dēļ un arī tāpēc, ka viņš bija kaismīgs Latgales patriots, mūziķis iniciēja Džeza mūzikas nodaļas veidošanu Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā.

Vien šī gada augusta beigās Lipskis kopā ar kolēģiem organizēja džeza koncertu Lūznavas muižas Kultūras šķūnī, tādējādi ieskandinot ieceri nākamgad Lūznavā rīkot džeza festivālu, kuram viņš būtu mākslinieciskais vadītājs.

Kā pedagogs Toms Lipskis darbojās gan Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā, gan arī Rīgas Doma kora skolā.

Viņš absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļu, turpat arī pabeidzis maģistrantūru. Viņš darbojās vairākās muzikālās apvienībās, tostarp savā, Toma Lipska kvintetā. Pērn klajā laists “Toms Lipskis Quintet” debijas albums “Holographic Projections”, kura nosaukums latviešu valodā ir “Hologrāfiskās projekcijas”.

Slavenības

Pēc skandāla ar Dailes teātri aktieris Kaspars Zāle atklāj, ka šobrīd koncentrējas uz to, ka viņam vajag atrast darbu, nevis vilšanās sajūtu vai aizvainojumu, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Gribu atrast normālu darbu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Svarīgākais