Interesanti: Ko tu vēl nezini par princi Hariju

© AFP/Scanpix

4.lapa

2005.gada 9.aprīlis - Velsas prinča Čārlza un Kamillas Pārkeres - Boulzas kāzas

Princese Diāna Pārkeri - Boulzu uzskatīja par vienu no galvenajiem savas laulības neveiksmju cēloņiem un no sirds viņu ienīda. Pēc Diānas nāves Čārlzs un Kamilla aizvien biežāk sabiedrībā parādījās kopā, turklāt neskaidrās attiecības apgrūtināja karalisko pienākumu pildīšanu, tādēļ kāzas bija tikai laika jautājums. Pārim laimes vēlējumus sūtīja gan abi Čārlza dēli, gan arī karaliene Elizabete II un princis Filips.

“Kamilla nav ļaunā pamāte. Viņa ir padarījusi mūsu tēvu ļoti laimīgu," presei atzina Harijs, kurš tajā pat gadā iestājās elitārajā Sandhērstas militārajā akadēmijā.

Kaut Elizabete II šķelmīgi smaidīja, sveicot jauno militārās akadēmijas absolventu, tomēr viņas raižu dēļ Harijs netika nosūtīts uz Irāku, kā sākotnēji bija plānots. Karaliene bažījās ne tikai par mazdēlu, bet arī par vietējiem iedzīvotājiem, kurus varētu lieki apdraudēt vērtīga mērķa atrašanās tuvumā.

Kapteinis Velss divas reizes piedalījās misijās Afganistānā. Pirmajā reizē pat tika noslēgts savdabīgs klusēšanas līgums ar britu medijiem, ka netiks atklāta karaliskās ģimenes locekļa atrašanās nemierīgajā Hīmendas provincē. Tiesa, informācija noplūda, un Harijam nācās steigšus atgriezties dzimtenē. Viņš bija patiesi vīlies, kad “Taliban" draudu dēļ nācās pārtraukt arī otro misiju.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais