Komentāri: Fotogrāfam Sokolovam skarbs viedoklis par krievu valodu Latvijā

Līga Grieze

Viens ļoti gudrs un saprātīgs jaunietis.

17.okt 2017 Atbildēt
Adele Brizga

Visu cieņu! Un paldies par vienkāršu, bet labu pamatojumu....

17.okt 2017 Atbildēt
Daiga Brakmane

Paldies, Tev par Tavu viedokli un paldies par Tavām fotogrāfijām!

18.okt 2017 Atbildēt
deserttramp

Kaut kā vietējais vairākums nezkapēc savās mājās nevar justies konfortabli un brīvi izmantot Latviešu valodu, pēc autora domām, jābūt vel kādai kurai pakārtosimies. Tas nekas ka latvijas vēsturē ilgstoši ir dominējusi gan Vācu gan Krievu valoda un latvieši nebija galīgi konforta zonā. Un tas nekas ka kad es ieejot veikalā bieži vien pajautājot kaut ko latviski saprotu ka steidzīgi jāpāriet uz krievu valodu lai netērētu savu laiku un nervus( kuru pārzini gandrīz perfekti). Krievi tiešām tik atpalikuši un nevar iemācīties vismaz latviešu sarunu valodu? Vairums latviešu ir ļoti iecietīgi un neceļ pretenzijas ka kāds slikti runā latviski. Bet ja valodu nelietosi tad to nekad normāli neiemācīsies. Es angliski zinu ļoti slikti bet man tas netraucē ceļojumos to izmantot tajā līmenī kāds man ir. Nevajag kompleksēt...

18.okt 2017 Atbildēt
deserttramp

sory, autors beigās raksta korekti es biku sakļūdijos ārtrumā(stereotipi vainīgie))) tad šinī gadijumā mans stāsts ir kā patapinājums autoram. Būs jālasa uzmanīgāk...velreiz sory)

18.okt 2017 Atbildēt
Elgars Krafts

"Pie tam, es nekad netikšu vaļā no sava akcenta."-Kad sieviete ar krievu akcentu runā labā latviešu valodā-seksīgi!:)

18.okt 2017 Atbildēt
Daina Sipola

Atvainojiet ir jaciena valsts un tas valoda , kura dzivo . Aizbraucot uz citu valsti ar mani latviski nerunas , tad kapec man sava dzimtene javervele svesa mele.

21.okt 2017 Atbildēt
Gatis Bumanis

Dzimtā valoda paliek dzimtā.Galvenā valoda ir latviešu,bet pārējās tavas valodu zināšanas.Tā ir katra cilvēka bagātība.Mans uzskats ir ja dzimi LV tad arī runā pilsoņu valodā.Man ir cita problēma.Dzīvoju ārzemēs un ģimenē runāju latviski,bet dēls kuram tiko palika seši gadi knapi kaut ko pasaka LV.Un pēc viņa seko mana meita kura ir jaunāka divas reizes.Bet labi ka saprot ko mēs sakām. Tā tad krievu valodīgo problēma atrisināta,ja grib.Biju students man bija apmaiņas programmas skolotājs no ASV ,pēc trīs mēnešiem viņš runāja LV un piepilda ka šī ir grūta valoda.

22.okt 2017 Atbildēt

Komentēt