Komentāri: Cilvēki neizpratnē: Polija ar identisku vakcinēto skaitu darbojas normāli

Erkils

Situācija ar covid vairākkārt pierādījusi, ka slimības izplatības līderos izvirzās te viena, te otra valsts. Īrijā kādu laiku bija ļoti mazi rādītāji un te pēkšņi viņi bija bedrē.

Tas pats ar Igauniju - visu laiku Baltijā bija paraugvalsts un tad ieberzās.

Šobrīd sliktie līderi esam mēs. Bet ne jau uz mūžīgiem laikiem.

Vārdu sakot, vakcinējamues un beidzam bērt pelnus uz galvas.

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Bet tas ir tikai saprātīgi- vakcinēties. Tikai tā to sērgu ir iespējams apturēt.

Radīt nevakcinētajiem neciešamus dzīves apstākļus. Nē, ne piespiedu vakcinācija, vienkārši izvēle- nevēlies darbu, nevēlies pārtiku nopirkt, tad nevakcinējies!

Kāda vella pēc vakcinētajiem ir jāpacieš drastiski ierobežojumi? Tikai dēļ "plakanās zemes" teorijas piekritējiem? Kamdēļ?

Sist vajag ar rubli. Tikai tad sapratīs.

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils atbilde Dzēsts lietotājs

Starp citu, mums darbā paziņoja, ka visi drīzumā saņems 13. algu. Tie, kuri nebūs potēti, saņems 50 procentus no prēmijas. Lai tiktu pie pilnas prēmijas, viņiem laiks līdz 31. oktobrim kaut ko iedurt plecā.

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Erkils

Man prēmijas nemaksā.

Bet, jā, nauda ir laba motivācija:)

23.okt 2021 Atbildēt
Agris Limbergs atbilde Dzēsts lietotājs

Tu tiešām esi stulbs ar savu 'plakano zemi'. Tev iestāstīts pilnīgi jebko un tu to izdarīsi. Ar laiku tu varētu saprast ko šis viss cirks nozīmē, bet es stipri šaubos, jo jūs klausīsiet un ticēsiet visam, ko viņi saka.

Tava pote neaptur pilnīgi neko! Tieši jūs varētu p!St nhj uz salas dzīvot. Ja reiz esat potēti un ticat potei, tad ko jūs vispār uztraucaties? 🤔 Šis kovidšovs ir nauda un vara. Nekas cits. Bet jums tirliņiem to vispār nesaprast 🤷‍♂️

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Agris Limbergs

Kamdēļ, labais cilvēk, tu lamājies, mani par stulbu saukā? Nav tas smuki.

Jā, esmu jau pamanījis to, ka vakcinācijas pretiniekiem valodiņa ir tāda, kāda ir.

23.okt 2021 Atbildēt
Ingus Bukovskis atbilde Dzēsts lietotājs

Vakcinētie arī slimo,nevajag te tagad dalīt,robežas bij jāver ciet,lai to zarazu nevalkātu ,nevis es vakcinēts un pofig atbrauc ne karantīna nekas!

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Ingus Bukovskis

Ak robežas bija ciet jāver:)))

Smieklīgi. Vīruss jau bija ienācis. Neesi pamēģinājis ar galvu sienā skriet? Tas ir tikpat efektīvi, kā robežas aizvērt:)

23.okt 2021 Atbildēt
Ainars Pupedis atbilde Dzēsts lietotājs

Tapēc ka Tu stulbs ari es ,kaut vai ticot potei,un neaiztiec nevakcinētos

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Ainars Pupedis

Labais cilvēk, es tak neaiztieku tevi. Ne mazākā mērā. Saproti to?

23.okt 2021 Atbildēt
Agris Knesis atbilde Erkils

tad tu pa naudu esi gatavs savu dveseli pardot velniem tiem idiniem Latvijas bendem pamodies tak cilvecin naudu var nopelnit brivam cilvekam bet nevis eksperimenta izmeginajumam,labak mirt no Dieva gribas jo to vins tikai zin cik atvelets tev dzivot nevis no potes kas tevi saedis lielas mokas jo tu busi zaudejis savu iminutati kas tevi sarga vai tiesam tik stulbi esat tagad vakcenetie sak ar vien vairak slimot...

24.okt 2021 Atbildēt
Agris Knesis

bende...

24.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Agris Knesis

valoda valodiņa:)

24.okt 2021 Atbildēt
Jelena Sergejeva atbilde Erkils

Vispār to var apstrīdēt, darba līgumā, nav tādu noteikumu. Drīz tiesas netiks galā ar šādiem gadījumiem. Es dabūju to panaceju, pat nezinot, ka man vienalga būs jāsēž mājās. Pati sevi es atlaist nevaru un bezdarbnieki arī gar degunu.

24.okt 2021 Atbildēt
Dzidra Gaidele atbilde Agris Limbergs

Covid beigsies tad, kad covid miljoni saplūdīs dažiem kontos

25.okt 2021 Atbildēt
Andis Aizpurs atbilde Agris Limbergs

Tu pats esi pilnīgi debils un neko tu nezini un nesaproti,bet tēlo kaut kādu visu zinošo,tas nav nekāds cirks,kad cilvēki visā pasaulē mirst.Tikai pilnīgi debils to var nosaukt par cirku un ,ja vakcīnas nepasargā pret saslimšanu,tad vismaz rada drošību par saslimšanas sekām,un ne jau tev idiot spriest par tiem naudas procesiem ,kas notiek pasaulē.

25.okt 2021 Atbildēt
Rasids Mamedovs atbilde Dzēsts lietotājs

Nav vārdu... Valdība jūs dr@ž, bet nepotētie ir vainīgi. Pateicoties tādiem, kā jūs, mums sabiedrība ir dalīta uz 2 daļām. Gribat - špricējiet sevī kaut benzīnu, bet tā ir jūsu izvēle.

27.okt 2021 Atbildēt
josh atbilde Ingus Bukovskis

Jebkura valsts sobrīd ir drošāka, nekā Latvija. Protams, ka vakcinētie slimo, neviena vakcīna nesola 100% aizsardzību. Tikai slimo daudzreiz mazāk, un gandrīz nemirst.

28.okt 2021 Atbildēt
josh atbilde Jelena Sergejeva

Vispār, augstāks spēks par darba līgumu ir Darba likumam.

28.okt 2021 Atbildēt
romb

Ir aizmirsts pateik vēl citu faktu: Polijā ir saslimuši 2 968 200 un miruši 76 434 cilvēku, bet Latvijā saslimuši tikai 197 389 un miruši 2 992. Vai atšķirība nav jūtama? Varbūt Latvijā tomēr ir labāka situācija nekā Polijā? Būsim objektīvi pret mirušo un saslimušo skaitu un tad nevajadzēs maldināt cilvēkus!

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils

Spriežot pēc šiem skaitļiem, situācija Latvijā tiešām nav tik bēdīga, kā tviteris, Fb un citi paštainu viedokļu "mediji" bazūnē.

23.okt 2021 Atbildēt
Ance Rudzite

Objektīvi? Polijā ir ap.m. 40 miljonus iedzīvotāju, bet Latvijā ap.m. 1.8! Un tagad objektīvi pareķini procentuālo daudzumu ?!

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils atbilde Ance Rudzite

Neesmu stiprs matemātikā. Lūdzu, izrēķiniet!

23.okt 2021 Atbildēt
Andris Vikse atbilde Ance Rudzite

Nu! ~1:20 Saslimušie ir kopš "jauno laiku sākuma" - jā par ~25% Latvijā vairāk, tomēr miruši gandrīz uz pusi mazāk ...

23.okt 2021 Atbildēt
Andris Vikse atbilde Erkils

Nu! ~1:20 Saslimušie ir kopš "jauno laiku sākuma" - jā par ~25% Latvijā vairāk, tomēr miruši gandrīz uz pusi mazāk ...

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils atbilde Andris Vikse

Paldies, Andri!

Nav tik melni!

23.okt 2021 Atbildēt
romb atbilde Ance Rudzite

Ance Rudzite, šajā situācijā ir jāskatās uz reālo saslimušo un mirušo skaitu, nevis procentuāli uz iedzīvotāju skaitu, jo citādi tiešām iznāk šausmu stāsts. Mēs taču redzam, ka Polijā ir 15 reizes vairāk, bet mirušo - 25 reizes vairāk. Vai tad tas neko neizsaka un nav briesmīgi?!

23.okt 2021 Atbildēt
Agris Knesis atbilde Erkils

tu pat matematika jau neesi stiprs bet saja dzive pedejais laiks tev pieteikties musu slavenajai trijotneij par kadu deputatinu vel vieta ir pakalas viniem atsl.....

24.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Rakstā ir minēti drakoniski ierobežojumi. Te nu, acīmredzami, tiek jaukti vārdi "drastiski" un "drakoniski".

Viesīšu mazbišķin skaidrību starp abu vārdu nozīmi.

"Drakoniski" = īpaši nežēlīgi. Drakoniski būtu saslimušos neārstēt, bet ieslēgt izolatorā- ja nenomirs, uzveiks slimību, tad izlaidīsim. Kaut gan, visprecīzākā vārda "drakoniski" nozīmē- Covid pozitīvos nošaut.

"Drastiski" = krasi, radikāli. Ieviest lockdown un ierobežot cilvēku pārvietošanās iespējas.

23.okt 2021 Atbildēt
Arturs Prieditis

2021.gada 23.oktobrī “nra.lv” publicēja negaidītu materiālu. Jau tā virsraksts ir pārsteidzošs uz vispārējo melu fona: “No vēža pērn nomira 8 reizes vairāk nekā no Covid-19”. Centrālās statistikas dati (CSP) liecina, ka visizplatītākais nāves cēlonis Latvijā 2020. gadā bija asinsrites sistēmas slimības. Pēc tam nākamo vietu nāves cēloņu statistikā ieņēma audzēji, tad nelaimes gadījumi, noslīkšana, traumas. 700 gadījumos kā nāves cēlonis bija noteikta Covid-19 saslimšana. Vai nācijas tēvs, Saeima, kariņvaldība, mediji, ārsti atvainosies tautai par savu negodīgo, manipulatīvo, savtīgo, melīgo, nacionāli noziedzīgo un sociāli noziedzīgo rīcību 2020.gadā pandēmijas sakarā? Vai tagad tautai tiks sniegta objektīva informācija par pandēmijas reālo statistiku 2021.gadā? Vai nācijas tēvs, Saeima, kariņvaldība, mediji, ārsti turpinās savu melīgi noziedzīgo politiku un profesionālo darbību jeb tai tiks pielikts punkts?

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Tikai nevag demagoģiju.

Jā, no citām slimībām mirst. Pat daudz vairāk cilvēku mirst, nekā no Covid. Bet, tevis minētie nāves iemesli, nav lipīgi- netiek inficēti apkārtējie cilvēki.

Covid ir mākslīgi radīts. Bioloģiskais ierocis. Jauns, nebijis vīruss, kurš, ja nenogalinās, tad atstās smagas sekas. Tādēļ tik nopietna attieksme pret šo sērgu.

Tā kā, Artur Priediti, necenties ripināt kantainas bumbiņas- tās neripo.

23.okt 2021 Atbildēt
Arturs Prieditis

Tautas masu un tās tautas kalpu attieksme pret pandēmiju pilnā mērā apstiprināja to, ko jau sen par latviešiem zināja, piemēram, Merķelis, Augusts Bīlenšteins, Vilhelms Ostvalds, Alfrēds Rozenbergs, Staļins, brāļi Kaudzītes, Andrejs Upīts, Purvītis, Rozentāls, Valters.

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Arturs Prieditis

atkal četrkantainas bumbiņas turpināsi ripināt?

Neripos.

23.okt 2021 Atbildēt
Dace Bērziņa

Es piekrītu, ka 2020. gadā ar sirds asinsvadu slimībām un onkoloģiskām slimībām nomira vairāk. Iemsls arī ir šī pandēmija, jo, ja atminieties, 2020. gada martā tika slēgtas visas medicībnas iestādes plānveida pakalpojumiem, tika atstāta tikai akūtā palīdzība. Tas nozīmē, ka visas poliklīnikas, kur bija paredzētas konsultācijas, visi plānveida izmeklējumi tika atcelti - pārcelti uz vēlāku laiku un ārsti centās attālināti kaut kā palīdzēt. Diemžēl izmeklējumu (US izmeklējumu, Rtg, CT, EhoKs) attālināti nespēsi veikt. Arī laboratoriskos izmeklējumus veica tikai akūtiem pacientiem. Paldies Dievam,pēc 2 ned. ieslēdzās augstākstāvošām personām loģiskais saprāts un ambulatorā prakse atkal varēja strādāt. Taču tūkstoši netika uz iepriekš plānoto konsultāciju, izmeklējumu ļoti ilgi, pat vēl tagad daži gaida rindu. Valsts bļauj, ka nauda ir atvēlēta, taču šoreiz ir ar medicīnas personāla trūkumu. Ārtsma jābūt ar skaidru galvu un izdegšanas gadījumā galva vairs nav skaidra.

Kā COVIds ietekmē onkoloģiju? Ļoti precīzi - palielina šīs saslimšanas novēloto formu atklāšanu.

Mans pacients izteica sašutumu par antivakseriem: "Viņi taču ir egoisti, nedomā par mums, vecākiem cilvēkiem, jo tieši slimnīcu slēgšanas dēl mums, vecīšiem, nav pieejama normāla medicīniskā aprūpe. Ja būtu vakcinējušies, taču būtu atvērtas iepriekš pastāvējušās terapeitiskās nodaļas un būtu atvērtas slimnīcu poliklīnikas, būtu pieejamas tās ārstēšanas metodes, kas iespējamas tikai slimnīcās". (piem sirds asinsvadu stentēšana). Varbūt kāds aizdomāsies ne tikai par sevi, bet arī par blakus stāvošo, vienkāršo cilvēku. Kā gribas ieraudzīt šajā visā cilvēcību un sadarbību.

23.okt 2021 Atbildēt
Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

Piekritu.!

23.okt 2021 Atbildēt
Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde atbilde Dzēsts lietotājs

Beidz ripinat savas bumbinas!

23.okt 2021 Atbildēt
Jelena Sergejeva atbilde Arturs Prieditis

Aizmirsi vēl Vili Lāci pieminēt.

24.okt 2021 Atbildēt
mairita

Noskatījos TV1000 filmu Infekcija. Par to pašu, kas mums tagad... Režisori gan sabiedrību pazīst... Filmā miljonus sapelnījis žurnālistelis ar cik tur tūkstošu sekotājiem, maldinot cilvēkus, ka esot inficējies un izārstējies ar forsītiju, un aicina sekotājus nevakcinēties... Kas tāds Latvijā, zinām, tas pats arī citās valstīs ..

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils

Tallinā šodien antivakseru mītiņš ar 5000 dalībniekiem. Viņiem savi gobzemi.

Situ ruttu, karu tuleb!

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Erkils

Iztulkošu.

Dirs ātrāk, lācis nāk:)))

23.okt 2021 Atbildēt
Erkils atbilde Dzēsts lietotājs

Precīzi! Elagu!

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Erkils

Elagu Eeste, elagu Lette!

23.okt 2021 Atbildēt
Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde atbilde Dzēsts lietotājs

Von suds nak!

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

Jaukā meitene, Dzimusi Zomerfelde, kamdēļ tavs tā?

Aš tak tevi mīļu.

Aber tu pret mani, kā pret šuneli... neglīti.

Pagalam nesmuki.

23.okt 2021 Atbildēt
Fra

Ja aprēķina procentuāli, cik slimo un mirušo ir Polijā, tad iznāk uz Latvijas iedzīvotāju skaitu būtu jābūt 308 slimi un 4 miruši, taču Latvijā slimi palikuši dienā 2932 un miruši 26. Tiem prātvēderiem laikam ar matemātiku smagi, varbūt viņiem jau smadzenēs kovids vai arī demence. Nevajag taču pļurkstēt to kas nav.

23.okt 2021 Atbildēt
Egils

Tak vakcīna neko nedod.Man drauga ģimene visi vakcinēti un visi ir pozitīvi kovid,sēž mājās jau otro nedēļu.Taka vajadzētu saprast kas Latvijā notiek.Tas vis nauda.Piemeram,tagat Īrijā,nav lokdauna ne ierobežojumi.Visi krogi veikali vaļā.

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Nevajag melot, ok?

23.okt 2021 Atbildēt
Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde atbilde Dzēsts lietotājs

Kas te melo? Man ari ir pazistami tadi cilveki.

23.okt 2021 Atbildēt
Fra atbilde Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

tad jau labi, ka var izslimot vieglā formā mājās, tāda jau ir tā atšķirība no vakcinētiem un nevakcinētiem, nevakcinētie slimnīcās mokās reanimācijās, bet vakcinētie pasēž mājās, cita lieta, ja smagi saslimst vakcinēšanās viltvārži, tie jau ir problēma mediķiem...

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

Jaukā meitene Dzimusi Zomerfelde, nemaz nešaubos par to, ka daudzus labus cilvēkus pazīsti esam.

23.okt 2021 Atbildēt
Agris Knesis atbilde Fra

ko tu te melo man ir vismaz 10...15 cilveku zinami kas bija vakcineti un slimo tikpat smagi...

24.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Agris Knesis

tikai nedirs, ok?

24.okt 2021 Atbildēt
Vilis Maurāns

Ja pateici A, tad pasaki arī B un vēl labāk C utt. Ja ir mākslīgi radīts (piekrītu), ka ir bakterioloģiskais kars (arī piekrītu), tad vajag nosaukt karojošās puses. Kurā ierakumu pusē atrodamies mēs. Kādi ir karošanas mērķi ? Kurš ir agresors ? Vai tās potes nenāk no tiem pašiem kas baciļus ražo ?

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Labais cilvēk, visi mēs esam cilvēki, mēs esam vienā pusē. Bet otrā frontes pusē ir Covid. Redz, mums ir jācīnās, citu iespēju nav. Un, jā, valstu valdības cīnās kā nu prot. Pareizi vai nepareizi, neņemos spriest- valdībām ir grūti- šī Covid problēma ir jauna, mēs nebijām tam gatavi.

Viss, ko es varu darīt- ar sapratni attiekties pret valsts, valdības, noteiktajiem ierobežojumiem.

Es dzīvoju Reinzemē, te arī bija lockdown. Es to saprotu. Un es saprotu arī Latvijas valdību. Dara tieši to pašu, ko Vācijas valdība. Cenšas kā vien var.

Un mūsu, nu tautas, pienākums, ir palīdzēt valdībai un savai zemei.

Mēs pret Covid. Mēs varam vakcinēties. Tas ir vienīgais, ko varam darīt.

23.okt 2021 Atbildēt
Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde atbilde Dzēsts lietotājs

Tu tacu esi tukspauris! Potejies cik gribi, bet es ka vecaks cilveks ar daudzu slimibu buketi netaisos risket ar savu dzivibu.

23.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

Jaukā mīļā meitene Dzimusi Zomerfelde, kamdēļ mani apvainot?

Es, pie Covid, nekādā vīzē vainīgs neesmu.

Antivakseri saka, ka vakcinētie rupji esot? Tut mir leid. Es redzu absolūti citu bildi.

23.okt 2021 Atbildēt
Agris Knesis atbilde Gunita Āboliņa Dzimusi Zomerfelde

malacis un dzivosi saules muzu nevis tie pec 3...5 gadiem saks zelot ka vakcinejosies,jo Dievs tos nepazelos kas sev pari darijis...

24.okt 2021 Atbildēt
Sandra Fon Libau

Polijā ir kurreiz vairāk iedzīvotāju, nekā LV. Ko brīnaties? Idiņi!

23.okt 2021 Atbildēt
Ints Dischler

Tie kas tic safabricētajiem,sabiedrībai pasviestajiem melu datiem ,nav kas kārtībā ar galvu,vai arī tādi palīgskolu absolventi kā pidariņš smadzenes izskalojuši! Lēti cilvēki...

24.okt 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

vēlreiz varētu lūdzu? Latviski :)

24.okt 2021 Atbildēt
Pipins Isais

Nu tak tas ir katram jau skaidrs, protams tāda slimība ir, bet tā nav tik briesmīga kā viņu mālē, mirstības % tagad un pirms pandēmijas nav mainījies īpaši, bet māsiņas, dakteri un daudzi citi tiek pispiesti runāt to kā nav, ja nē atlaidīs un tas viss tāpēc lai tie, sāksim ar kanāriju, pāvu uti, un citiem varētu no Eiropas piesaistīt līdzekļus kuri nonāk viņu kabatās piemēram uztaisot slimnīcas gultu 66000 vērtībā, par tādu summu var māju nopirkt netālu no Rīgas...

24.okt 2021 Atbildēt
Pipins Isais

Nu bet tas tikai loģiski, mūsu valstī ir īpaši vadītāji, un pie mums vienmēr viss notiek caur " ž" . Ierobežojumus vajag, bet ne jau tik glupus, tak lielai daļai cilvēku šie ierobežojumi ir vienaldzīgi, gluži kā man un ir labi, tusējam, zolīti, novusu, biliardu spēlējam, alu vīnu šnabi dzeram visu nakti ar meitenēm iztusējam un no rīta pa mājām... Un ko vēl darīt piespiedu brīvdienās? Islēdz tv un tur nekā jauna, tikai kovid, kanāriņš un pianists, pa radio tas pats.... Un cik tad to tv var skatīties? Tak apnīk, tad rīkojam tusiņu, un nevienam netraucējam....

26.okt 2021 Atbildēt

Komentēt