Komentāri: Bagātie latvieši: Iedzīvotāji salīdzina cenas Latvijā un Lielbritānijā

Martins Briedis

Cenas gan UKir mārciņās,bet vienalga starpība iespaidīga.

28.nov 2017 Atbildēt
Inese Kaspare

pārved pa vienai konču kastei...

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete

Varēja kādreiz arī salīdzināt preces un pakalpojumus kuri Anglijā maksā 2x, 3x un arī 4x reizes dārgāk kā Latvijā. Savādāk daudzi Latvijas iedzīvotāji kuri Anglijā nav bijuši redz tikai vienu medaļas pusi.

28.nov 2017 Atbildēt
Normunds Smits

Pakalpojumi jā,bet kuras preces tad tur ir dārgākas??? Kaut kā nemaniju :)

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete atbilde Normunds Smits

Ja gaļu, pienu un olas pērk no zemniekiem, tad tie. Māsai parasti uz mājām pieved. Alkohols, cigaretes, degviela. Ēst lētajās ēstuvēs Latvijā arī ir lētāk. Sabiedriskais transports Anglijā ir nejēdzīgi dārgs. Ja nevajag uz konkrētiem datumiem un ne Londonā, tad pāris stundas vilcienā izmaksā ap 30-60 vienā virzienā. Mēnešbiļete vilcienam kurš brauc 10 minūtes maksā 100 mēnesī. Īre u.c. maksājumi arī ir daudz lielāki. Kino, boulings u.c. izklaides pasākumi arī maksā 2-3 reizes dārgāk. Protams liela daļa pārtikas ir lētāka bet jāskatās uz visu kopumā, nevis tikai uz pārtikas produktiem, jo tad visa aina ir nepilnīga un liekas ka te ir leiputrija bet bez pārtikas ir daudz, daudz vairāk tēriņu.

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete

Neatceros cik LV maksā krējums bet šeit jau ir 1.15 par 250 g. Ir jau vēl vis kas bet LV neesmu bijusi kopš septembra un konkrētus produktus vairs neatceros. Nākamreiz būšu, intereses pēc būs cenas jāpieraksta.

28.nov 2017 Atbildēt
Didzis Pilskungs atbilde Dace Zemniete

Londonā daudzas preces no Latvijas ir lētākas, kā šeit Latvijā. Pats biju Londonā vasarā un tiešām biju šokā, ka leišu veikalā mūsu pašu Valdo un Spilvas produkcija ir lētāka kā šeit.

28.nov 2017 Atbildēt
Didzis Pilskungs

Ja netici varu pat veikala adresi iedot. Un pārdevējas divas no Daugavpils strādā.

28.nov 2017 Atbildēt
Solveiga Pelnēna

Jā, protams, ka maksā dārgāk. Un ir kvalitatīvākas. Tādos veikalos kā Debenhem,Spensera veikalos.Taču, visiem zināms ir arī fakts, ka Lielbritānijā dzīvojošais var sev to atļauties( es domāju par vienkāršajiem darba rūķiem), jo algas ir arī daudz lielākas un arī ne 2X,ne 3X, bet4X un pat vairāk! Tā kā, Dace,nebrauc uz Lielbritāniju, bet strādā tepat 12 stundas dienā par 400eiro!

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete atbilde Didzis Pilskungs

Valdo un spilvu man tiešām nevajag, jo vietējos veikalos kečups un rīsi ir lētāki kā lietuviešos. Šokolādes sieriņus gan pa retam gribās bet negribās maksāt 0.80 par 1 sieriņu.

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete atbilde Solveiga Pelnēna

Algas lielākas nosacīti. Mani draugi, paziņas un radi Latvijā pelna vairāk kā es Anglijā. Nebraucu atpakaļ jo negribu, nevis tāpēc ka aizbēgu, jo man bija slikti Latvijā. Atbraucu tikai atpūsties un man te iepatikās. Paldies bet tos 400 vari paturēt sev. Man ir labi kur esmu.

28.nov 2017 Atbildēt
Lauris Lēmanis

Pakapojumi daļa ir stipri augstāki,tomēr algas,ja strādā ir attiecīgas, bet cenas nevajadzētu būt LV šādas pret UK..

29.nov 2017 Atbildēt
Kristīne Vanaga atbilde Dace Zemniete

400 Gr krējums maksā 1,40 EUR

29.nov 2017 Atbildēt
Vitauts Barakausks

Tur īre un komunālie ir tik pat dārgi kā Rīgā, nevajag te stāstīt pasakas. Un sabiedrisko transportu cenas nedaudz dārgāk kā Rīgā, protams ja pareizi pērk.

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete

Ja salīdzina Rīgu ar Angliju, tad jāsalīdzina Rīgas un Londonas cenas nevis Rīgas cenas īrei ar Anglijas pilsētām kurās cenas ir daudz lētākas, ta pat kā Latvijā īres cenas miestos ir daudz lētākas kā Londonā.Londonā istaba maksā ap 450 un uz augšu ja centrā ap 600, Rīgā dzīvoklis maksā lētāk. Māsa īrē centrā 2 istabu dzīvokli un maksā 430. Ta kā Londonā sanāk tikai istaba bet Rīgā dzīvoklis . Zini cenas mēnešbiļetēm Anglijā cilvēkiem kuri braukā ar sabiedrisko uz darbu? Diez vai. Es maksāju 100 mēnesī un tas ir 10 minūšu brauciens. Cik Latvijā maksā mēnešbiļete 10 minūšu braucienam ar vilcienu?

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete

Tikko izvācos no 1 istabas dzīvokļa 6 zonā un ievācos mājā kurā īrēju tikai istabu, jo sapratu ka nav jēga man naudu izmest miskastē, jo tur atrodos tikai darba dienas vakaros un rītos. Dzīvoklis man maksāja 700, tagad maksāju 500 par istabu. Labi ir mums gan dārznieks, gan apkopēja, gan logu tīrītāji bet vienalga tā ir tikai istaba un citās mājās tādu ekstru nav bet maskā tik pat. Rīgā lētāk dzīvoklis maksā.

28.nov 2017 Atbildēt
Solveiga Pelnēna atbilde Dace Zemniete

Nu,bet Dace! Tik un tā tu nebrauc atpakaļ uz Latviju! Kāpēc?Brauksi tad, kad te arī būs vismaz 1000 eiro iespējams nopelnīt un vēl daži faktori izmainīsies? Tieši tā. Tāpēc- kā mēs , personīgi es, jūtam te v līdzi, ka tev ir jādzīvo svešā malā, bez Dzimtenes, bez radiem un draugiem, bet lai tev pietiek drosmes un spēka tur dzīvot un arī just mums līdzi par to, par ko mums ir jājūt līdzi!

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete atbilde Solveiga Pelnēna

Nebraukšu. Man patīk dzīvot šeit un neredzu iemeslu atgriezties. Neesmu viena no tām kura domā ka valsts aizdzina. Atbraucu uz īsu laiku bet man te iepatikās un es paliku. Turklāt man ir lielisks darbs

28.nov 2017 Atbildēt
Dace Zemniete

Es, jūtam tev līdzi. Ak vai. Paldies bet nevajag. Man ir labi kur esmu un līdzjūtību man noteikti nevajag.

29.nov 2017 Atbildēt
Kristīne Vanaga atbilde Dace Zemniete

Tikai alga arī mazāka!

29.nov 2017 Atbildēt
baiba

Atvainojos jau ieprieksh, ka neesmu izlasiijusi visus komentaarus, lidz ar to varbut mans komentaars buus nevietaa, bet, vadoties peec virsraksta varu pateikt veel vienu variantu, kur pati paliku izbriiniita (dziivoju Irijaa) un draudzene, kas dziivo Latvijaa, vienkarshi shokaa!! Pirku savai mazajai meitai Furby connect.. Pirms tam gribeejaas palasiit atsauksmes un izzinaat info, vai tieshaam ir verts sho mantu iegaadaaties... Iegaaju mantu veikalaa Iirijaa.. normaala cena - 35eur! Nodomaaju, ka pirms tam palasiishu atsauksmes. Iegaaju Lv interneta lapaa, tur Furby Connect vienaa vietaa 92 eur, otraa 120eur!!!!!! Un es veel peec tam nepaslinkoju paskatiities vai nav kaut kur leetaak kaa 35 eur, un jaa, bija gan - iegaadaajos Furby Connect Argosaa par 29 eur!!!! :) 120eur vai 29eur - shii ir cenu atskiriiba kur gribeedams neizskaidrosi!! :)

28.nov 2017 Atbildēt
Andris Vucens

Te pat U.K. LV preces ir lētākas nekā Latvijā...arī loğistika...ir jāatved .vienkārši LV kāš un kāš

28.nov 2017 Atbildēt
Ingrīda Kusina

Mazliet parēķināju - ja sabāžu somā 10 konfekšu kastes par 3,99, samaksāju kurjeram 25 paundi, tad par kastīti sanāk 6,49 paundi( aptuveni 7.17 eiro). Hmmm...

29.nov 2017 Atbildēt

Komentēt