Vai Samanta Tīna uz Eirovīziju brauks nākamgad?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Par spīti vairākas nedēļas ilgām diskusijām par to, vai Eirovīzija šogad notiks citā formātā, šodien saņemts oficiāls paziņojums, ka tā tomēr atcelta. Bet vai tas nozīmē, ka Samanta Tīna konkursā varēs uzstāties nākamgad?

Pati Samanta neilgi pēc lēmuma paziņošanas par Eirovīzijas atcelšanu norāda, ka nebija gaidījusi, ka tā tiešām nenotiks. Viņa arī sarunā ar Latvijas Televīziju izteikusies, ka pieļāvusi, ka konkurss varētu tikt pārcelts, piemēram, uz rudeni.

Tiesa, uztraukties laikam par to, vai Eirovīzija kādreiz vēl notiks laikam nevajadzētu, tomēr mani urda jautājums, vai nākamreiz tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijā saglabās Samanta Tīna. Latvijas "Supernovas" uzvarētāja viņa ir, bet ne jau pašas gribas dēļ šogad nebrauks uz Roterdamu. Bet ko darīs tajā brīdī, ja dziesmu radītāji sasparosies un radīs ko tādu, ko nākamās Eirovīzijas finālā gribēsim labprātāk nekā Samantas Tīnas izpildīto kompozīciju?

Nedrīkst aizmirst, ka šeit jārunā arī par finansiāliem jautājumiem. Piemēram, ja Samanta Tīna saglabās iespēju Latviju pārstāvēt Eirovīzijā, tad vismaz vienu reizi ietaupīs līdzekļus un varēs nerīkot "Supernovu", ne tā?