Līdz asarām! Zēns pēc nāves izglābj dzīvību trim bērniem

© Inga Nestere/F64

Zēns, kas nomira zibens spēriena rezultātā, ziedoja savus orgānus, lai glābtu trīs bērnus. Par to medijam Daily Star pastāstīja mirušā zēna tēvs.

Anglijas pilsētā Blekpūlā zibens iespēra deviņus gadus vecajam Džordanam Banksam, kurš atradās futbola laukumā. Bērnu glābt neizdevās.

Zēna tēvs Mets sociālajā tīklā Facebook publicēja ierakstu, kurā viņš runā par sava dēla nopelniem. Karantīnas laikā Džordans iznēsāja saldumus 999 darbiniekiem, kuri pandēmijas dēļ bija spiesti palikt mājās. Pēc tam, kad viņa tante atņēma sev dzīvību, bērns skrēja 48 kilometrus, lai vāktu naudu labdarības organizācijām cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem atbalstam.

Mets uzsvēra, ka arī pēc nāves dēls turpināja nodarboties ar labdarību. “Tagad, pateicoties viņam, trīs citi bērni varēs dzīvot tālāk; viņš vienmēr mums teica, ka vēlas cilvēkiem palīdzēt, ja ir iespēja, tāpēc esam pārliecināti, ka kļūt par donoru bija tas, ko viņš vēlētos, ” sacīja tēvs.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.