Unikāli! Zinātnieki atrod vēstuli no Titānika

© AP/Scanpix/LETA

Zinātnieki ir atraduši noslēpumainu ziņojumu pudelē, kuru kāda meitenīte, iespējams, iemeta okeānā no slavenā kuģa Titānika klāja neilgi pirms katastrofas. Kā raksta The Sun, atradums raisījis vēsturniekiem.

Vēstule, kas rakstīta 12 gadus vecas trešās klases pasažieres Matildes Lefebres vārdā, datēta ar 1912. gada 13. aprīli. Tajā teikts franču valodā: “Es šo pudeli iemetu ūdenī Atlantijas okeāna vidū. Mums pēc dažām dienām jāierodas Ņujorkā. Ja kāds to atrod, sazinieties ar manu ģimeni".

Nākamajā dienā pēc vēstules it kā uzrakstīšanas datuma Titāniks ietriecās aisbergā un nogrima. Katastrofas rezultātā bez vēsts pazuda Matilde, trīs viņas brāļi un māsas, kā arī māte. "Pudele varētu būt pirmais artefakts no Titānika, kas atrasts pie Ziemeļamerikas krastiem," saka vēsturnieks Maksims Gohjē.

Šobrīd zinātnieki mēģina noskaidrot, vai vēstulei, kas atklāta 105 gadus pēc katastrofas, ir vēsturiska vērtība, vai tas ir kāds mēģinājums maldināt cilvēkus.

Zinātnieki ir skeptiski attiecībā uz atradumu, skaidrojot, ka veco papīru, pudeli un korķi mūsdienās var viegli atrast. Eksperti plāno turpināt pētījumus, lai pārbaudītu vēstījuma autentiskumu.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.