Rīdzinieks neizpratnē par provokatīvo reklāmu pilsētā

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Gaidot Rīgas sabiedrisko transportu vienā no Krišjāņa Valdemāra ielas pieturām,=Jānis pamanīja, viņaprāt, pārlieku izaicinošu plakātu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jānis arī iemūžināja galvaspilsētā pamanīto dokumentālo filmu festivāla reklāmu un jautā: “Vai man vienīgajam šķiet, ka tas izskatās pēc vidējā pirksta žesta? It īpaši šajā - grūtajā - laikā…”.

Atbildtiek meklēta pie filmu festivāla organizatoriem, tātad - arī plakāta autoriem.

"Ziniet, ja mēs gribētu atainot tieši vidējo pirkstu, mēs to tā arī būtu izdarījuši. Bet! Mēs nevēlamies slēpt, ka šo plakātu var uzskatīt kā vidējā pirksta žestu. Ja to uztver kā vidējā pirksta žestu, tad mums jāatzīstas, ka šodien mākslinieks vienmēr var kaut kā izrādīt savu neizpratni, nepiekrist kaut kam, pretoties kaut kam. Jebkurā sabiedrības dzīvē ir ļaunums, ir slimības, kas iegrožo mūsu dzīvi un liedz mums tiesības, brīvību, laimi, atvērtību. Šis žests diemžēl allaž ir bijis aktuāls mūsu dzīvē," skaidro Vitālijs Manskis, filmu festivāla prezidents, kinorežisors.

Kinorežisors Manskis iestājoties par uztveres brīvību. Ja kāds arī saskata vidējo pirkstu, tad tas tā arī ir domāts. Ja nesaskata, tad arī viss esot kārtībā. Reklāmas plakāts esot gluži kā festivālā iekļautās filmas - ar savu vēstījumu, ko katrs var uztvert citādāk.

Dīvaini

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".