Svaiga maize ir bīstama, jo tai ir augstāks skābums nekā jau pastāvējušais maizei. Tā var būt kaitīga cilvēkiem ar kuņģa un zarnu trakta problēmām. Par to radio Sputnik ēterā brīdināja uztura speciāliste Marija Čerņajeva.
"Kuņģa-zarnu trakta slimību gadījumā labāk lietot maizi, kas jau ir pastāvējusi vismaz astoņas stundas, vai vakardienas maizi - lai novērstu hronisku slimību saasināšanos, piemēram, gastrīta," pauda eksperte.
Viņa paskaidroja, ka, maizei kļūstot vecākai, mainās tās struktūra. Kuņģim būtu labāk, ja tiek ēsta vakardienas maize vai sausiņi.
Turklāt svaigas maizes patīkamā garša un smarža drīzāk ir trūkums nekā ieguvums, jo tā rada vēlmi ēst vairāk.