"Paliek skumji"; Brante pauž skarbu viedokli par potēšanas procesu

© Kaspars Krafts/F64

Juriste, Rīgas domes deputāte (NA/LRA) Ieva Brante kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" pauž, ka vakcinācijas pret Covid-19 process Latvijā ir nonivelēts un padarīts par maznozīmīgu.

"Šobrīd potēšanas process ir tik tālu nonivelēts un izsmiets, un padarīts par tādu maznozīmīgu un nenopietnu procesu, ka paliek zināmā mērā skumji," pauž Brante.

Viņa norāda, ka skandāli, kas apvij potēšanas procesu Latvijā, vairo sabiedrības neuzticību un ar laiku panāks, ka vairums iedzīvotāju nevēlēsies potēties vai veikt veselības pārbaudes.

"Es, protams, joprojām piekrītu un uzticos, ļoti gribu uzticēties ekspertu viedoklim, ārstiem, kas, es ticu, ir daudz kompetentāki par mani - vienkāršu sabiedrības locekli," uzsver Brante.

Jau vēstīts, ka divas nedēļas pēc kārtas vienā dienā vidēji pret Covid-19 vakcinēto personu skaits samazinās, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Pēdējo septiņu dienu laikā vakcīnas pirmo devu saņēmuši kopumā 4478 cilvēki, bet otro - 827 personas. Tas nozīmē, ka aizvadītajā nedēļā vidēji vienā dienā pirmā pote ievadīta 640 personām, savukārt kopumā vidēji pagājušajās septiņās dienās vakcinēja 758 cilvēkus dienā.

Šāds vidēji dienā vakcinēto cilvēku skaits liecina par vakcinācijas tempa krišanu, turklāt šāda tendence vērojama jau trešo nedēļu pēc kārtas. Līdz šim augstākais dienā vidēji potēto cilvēku skaits sasniegts nedēļā no 1. līdz 7.martam, kad poti pret Covid-19 saņēma vidēji 2763 cilvēki dienā. Nedēļu vēlāk dienā vidēji vakcinētas 2106 personas.

Kopumā Latvijā pirmo vakcīnas devu pret Covid-19 saņēmuši 83 806 cilvēki, bet otro - 18 939.