Covid-19: pasaulē pirmā valsts pabeigusi vakcināciju

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA

Pirmā valsts pasaulē - Gibraltārs - ir pabeigusi vakcināciju pret Covid-19. Par to ziņo Reuters, atsaucoties uz Lielbritānijas Veselības ministrijas vadītāja Meta Henkoka paziņojumu.

“Mēs piegādājām vakcīnas Gibraltāram, tāpat kā visāmmūsu teritorijām. Un es priecājos, ka varu paziņot, ka vakar Gibraltārs kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas pabeidza visu pieaugušo iedzīvotāju vakcinācijas programmu, ”sacīja Henkoks.

Gibraltāra (teritorijas, kuru uzskata par Lielbritānijas aizjūras reģionu) iedzīvotāju skaits ir aptuveni 34 tūkstoši cilvēku. Vakcinācijas programmā varēja piedalīties arī tur dzīvojošie ārzemnieki.


RIA Novosti atzīmē, ka Lielbritānija ir līdere Eiropā to cilvēku skaita ziņā, kuri vakcinēti pret koronavīrusu. Valsts ir vakcinējusi 25 miljonus cilvēku.

Lielbritānijā vakcinācija sākās janvāra sākumā. ES vakcinācijas kampaņa sākās 27. decembrī.

Dīvaini

Apmeklējot tuvinieku atdusas vietu Sarkandaugavas kapos, rīdzinieks Aldis bijis pārsteigts par skatu, kas pavēries viņa acu priekšā – kapos atstāti dažādi pārtikas produkti, starp tiem svaiga cūkgaļa, degvīns, cigaretes un pat nauda. Pastāv aizdomas par kāda rituāla veikšanu, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais