Aculiecinieks Rīgā piefiksē, kā topošie autovadītāji pārkāpj Covid-19 ierobežojumus

© Aivars Ķesteris/F64

Rīdzinieks galvaspilsētas ielās novērojis B kategorijas autovadīšanas apmācības, kaut to rīkošana Covid-19 infekcijas izplatības dēļ ir aizliegta, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Arī raidījums konkrētajā vietā Rīgā novēroja, ka tur notiek praktiskajai autovadīšanas apmācībai raksturīgais: piestāj automašīnas, pie stūres sēdošais un blakussēdētājs pārmij vārdus, kas atgādina kļūdu izrunāšanu pēc aizvadītas nodarbības; pēc kāda laika persona, kas bija pie stūres, soļo prom un ierodas nākamais braucējs.

Vairumā gadījumu auto salonā abām personām nebija mutes un deguna aizsegu.

Līdzīga aina novērota arī citviet Rīgā, pie Zinātņu akadēmijas, kas arī izsenis ir vieta, kur tiekas instruktori un apmācāmie. Tie, kuri automašīnās uzņem braucējus, vairumā gadījumu pat nenoliedza, ka ir auto instruktori, tomēr ar atrunām, ka tāpat vien vizinoties ar radiniekiem, norādīja, ka nekā nelikumīga nedarot. Dažs gan atzina, ka patiesi rīko nodarbības, tomēr ievēro drošības pasākumus, velkot mutes un deguna aizsegu un pa rokai esot arī dezinfekcijas līdzeklis.

Jau iepriekš topošo autovadītāju skolotāju pārstāvošā Braukšanas instruktoru biedrība paudusi neizpratni, kāpēc pašreizējie norādījumi liedz strādāt braukšanas instruktoriem, taču Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) turpina organizēt braukšanas eksāmenus, uzstājot, ka arī braukšanas nodarbību laikā var nodrošināt drošus apstākļus.

Avots

Svarīgākais