Ārste: Atdzisusi kafija ir bīstama veselībai

© Andrejs Terentjevs/F64

Uztura speciāliste Nurija Dianova atklājusi, ka atdzisusi kafija var kaitēt veselībai, ziņo "lenta.ru".

Uztura speciāliste skaidroja, ka, pievienojot kafijai pienu vai saldo krējumu, mikroorganismu pavairošanas risks tajā ievērojami palielinās, jo mitrums ir optimālākā vide to attīstībai.

Viņa iesaka noteikti izdzert šādu kafiju stundas laikā. Tajā pašā laikā Dianova atzīmēja, ka ar parasto melno kafiju pāris stundu laikā nekas nenotiks, bet tomēr ieteica to ievietot ledusskapī.

Dietoloģe arī atgādināja, ka tikai svaigi pagatavota kafija garšas un aromāta dēļ ietekmē cilvēku labvēlīgi arī psiholoģiski, bet jau atdzesētam dzērienam nav tāda efekta.

Dīvaini

Strādājot tiešajā ēterā, dažkārt smadzenēs kaut kas aizķeras un pēkšņi vairs nespēj atcerēties lietas, ko labi zini, vai arī kolēģi nav bijuši uzdevumu augstumos un nav sagatavojuši korektu informāciju. Šoreiz sajukumu "Rīta panorāmas" tiešraidē izraisīja Eiropas čempionāta dalībvalstu karodziņi.

Svarīgākais