Latviju sasniegs putekļi no Sahāras; brīdina par sliktu gaisu

© Kaspars Krafts/F64

Lai gan līdz ar siltumu Latvijā pasliktinājusies gaisa kvalitāte, gaisa piesārņojumu Eiropā tuvākajās dienās palielinās vēju atnestie putekļi no Sahāras tuksneša.

Kā tiek vēstīts mikroblogošanas vietnē Twitter, No Somijas dienvidiem caur Baltiju uz Centrāleiropu stiepsies gara josla ar pamatīgu putekļu kravu no Sahāras.

" No Somijas dienvidiem caur Baltiju uz Centrāleiropu stiepsies gara josla ar pamatīgu putekļu kravu no Sahāras. Putekļu daudzums atmosfērā būs liels, sākot no rītdienas pēcpusdienas līdz pat ceturtdienai!" teikts ierakstā.

Jāpiebilst, ka arī Eiropas Komisijas programmas "Copernicus" dati liecina, gaisa piesārņojumu Eiropā tuvākajās dienās palielinās vēju atnestie putekļi no Sahāras tuksneša, lielākā to koncentrācija Latvijā gaidāma otrdien.

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais