Friziere Rīgā par Covid-19: Klienti, piedodiet!

© Vladislavs Proškins/F64

Dīkstāves pabalsts vēl nav saņemts, bet īres maksājumi nav paceļami – tas lika uzņēmējai, salonu “Royal Dandy” īpašniecei Sigitai Norvelei izšķirties par salona slēgšanu Rīgā, vēstīts Andas Bošas materiālā LTV Panorāmā.

Cēsu frizētava ir ciet jau gandrīz divus mēnešus.

“Royal Dandy” frizētavas ir zināmas cēsiniekiem, valmieriešiem un siguldiešiem. Sešus gadus arī neskaitāmi rīdzinieki to sauca par savējo. Pagājušajā nedēļā Sigita pieņēma smago lēmumu Rīgas frizētavas durvis slēgt.

“Es ļoti atvainojos esošajiem klientiem, ilggadējiem, kas bijuši lojāli, piedodiet, es nespēju noturēt, un manas vainas dēļ nācās slēgt šo vietu.

Diemžēl nenāca pretī ar īri, un, ja arī nāca, tad uzvija, kad ārkārtas stāvoklis beigsies, ir pārāk liela, es tā nevaru, es uzskatu, ka tas ir neloģiski,” skaidro Sigita.

Jau decembra beigās pieteikusies dīkstāves pabalstam, tomēr pagaidām atbalstu nav saņēmusi.

“Ja viņi saka 500 eiro, tad tas ir 500 eiro minimums, es varētu šeit īri nosegt, komunālos ne, bet īri; Rīgā man būtu jāpieliek klāt īrei, bet tas būtu liels atbalsts, nevajag solīt, ja nevar darīt,” saka Sigita.

“Ir tik nenormāli birokrātiski tie soļi, labāk netērējiet to laiku birokrātijai, tērējiet laiku, lai pasargātu tos mazos uzņēmējus, arī tos lielos, jo viņi ir liela ekonomikas sastāvdaļa, kas ienes lielu budžetu valstij,” aicina uzņēmēja.

Tomēr Sigita ir optimiste un zina, ka vēlākais vasaras mēnešos atkal vērs Cēsu un Valmieras frizētavas durvis. Par Siguldu vēl esot pārdomās.

Avots

Svarīgākais