Latvijas iedzīvotaja sirds pilna: Iešu pie friziera "pagrīdē"

© F64

Kāds Latvijas iedzīvotājs Facebook dalījies ar emocionālu ierakstu par aizliegtajiem skaistumkopšanas, tostarp, frizieru, pakalpojumiem Latvijā. Viņš raksta, ka nesaprot, kā var nedoties pie friziera četrus mēnešus.

"Vai tiešām mūsu Premjers bija domājis nopietni — neiet pie friziera 4 mēnešus? Tā pavisam nopietni?
Pusotru mēnesi neesmu bijis frizieres. Bija doma noeksperimentēt ar sevi 4 mēnešus neiet, bet kur ir garantija, ka 6. aprīlī nepagarinās vēl līdz 6. jūnijam. Varētu startēt Robinsona Krūzo kastingā, bet Defo mūsdienu paaudzei vairs nav aktuāls. The Life on the Island is over!
Tā kā man nav tādu iemaņu kā Aigaram Kalvītim pašam sev matus veikli apgriezt (sevišķi mugurpusē), tad izmantošu pagrīdes pakalpojumus. Atklāti to arī pasaku!
Starp citu, ja nefrizē nekur, tad nekur! Mūziķi, diktori, ministri var būt sakopti, pārējie Nē? Tikai tāpēc, lai uzturētu sevi un savu meitiņu, kādai frizierei jāmaksā soda nauda €2,000 apmērā? Tās ir rūpes par šīs sievietes veselību un emocionālo stāvokli? Uzliekot naudas sodus?
Zobārsti var strādāt, frizieri Nē?
Mēs tā esam norūpējušies par kolektīvo imunitāti un veselību, ka pavisam esam aizmirsuši veselu Latvijas iedzīvotāju grupu — frizieru un skaistumkopšanas salonu kolektīvu. Saucās — dzīvojiet kā gribat?!" viņš raksta.
Tikmēr arī komentāros citi Facebook lietotāji neslēpj kritisku attieksmi attiecībā pret valdības lēmumiem.
"Taču tāds ir galamērķis-pilnībā izputināt Valsti," teikts kādā komentērā.
"Visi lēmumi ir diezgan aplami. Ko darīt jādzīvo kaut kā arī ir. Ar šo vīrusu visa pasaule ir pilna bezjēgā. Tautai jādzīvo kaut kā. Darbu vajag. Viss tā sagriezies kājām gaisā," teikts vēl kādā komentārā.
Vēl kāds raksta: "Viss, viss tiek darīts lai mazo biznesu izputinātu, lai cilvēkus novestu līdz izmisumam. Par ierobežojumu vajadzību čivina valsts iestādēs strādājošie, tiem taču algas maksā... Skumji, jo daudziem ir neziņa par nākotni, bērniem, mazbērniem. Plānot neko nedrīkst... Pat īpašuma iegāde šobrīd šķiet neprātīga ideja... Briesmīgi."

Tikmēr Ekonomikas ministrijai uzticēts izstrādāt priekšlikumus skaistumkopšanas nozares drošai darbībai Covid-19 apstākļos. Plānots, ka valdība nākamnedēļ izskatīs priekšlikumus skaistumkopšanas nozares drošai darbībai Covid-19 pandēmijas apstākļos.