Dietologi atklāj, kas noteikti jāēd februārī

© Kristaps Kuhaļskis/F64

Lai saglabātu veselību un enerģiju šajā mēnesī, ir vērts pievērst uzmanību šo produktu iekļaušanai ēdienkartē, raksta newsyou.info.

Februārī parasti organismam pietrūkst vitamīni, saules gaisma un ziemas beigas nozīmē arī ķermeņa resursu, kas uzņemti vasarā, izsīkumu.

Speciālisti uzskata, ka šajā laikā noteikti ēdienkartē jāiekļauj citrusaugļi. Īpaši uzmanība jāpievērš pomelo, kurš organismam nodrošinās svarīgus vitamīnus un antioksidantus. Arī apelsīns, mandarīni, citrons, laims un greipfrūts, kuros ir C vitamīns, palīdzēs stiprināt imūnsistēmu.

Biežāk jāēd arī griķi, kuri ir viegli pieejami. Pateicoties to uzturvērtībai, tie palīdzēs ātri atjaunot spēku.

Tāpat ir vērts sevi reizi nedēļā palutināt ar granātābolu sulu, kas stiprinās veselību un imūnsisitēmu.

Skābēti kāposti šajā laikā parūpēsies par zarnu miklofloru.

Gatavošanas laikā ēdieniem pievienojiet arī veselīgus garšaugus, piemēram, dilles, pētersīļus, baziliku.