Izrādās, ka vairākus pārtikas produktus, kurus esam pieraduši pirms lietošanas mazgāt, patiesībā nav jānoskalo. Eksperti atklāj iemeslu, raksta "newsyou.info".
Saskaņā ar ASV veiktu pētījumi, eksperti neiesaka pirms lietošanas mazgāt olas, kuras pērkam veikalā. Pastāv risks, ka mazgāšanas laikā iespējams sabojāt plāno, ūdensizturīgo kutikulu olu čaumalas strukstūrā, kas aizsargā olas saturu no baktērijām.
Tāpat nav ieteicams mazgāt gaļu. Ūdens nepalīdzēs atbrīvoties no patogēniem mikrobiem, bet ar ūdens pilieniem tie tiks izplatīti pa visu virtuvi. Mazgājot mājputnu gaļu, pastāv liels risks saslimt ar salmonelozi. Tikai termiski apstrādājot gaļu, iespējams iznīcināt uz tās esošos kaitīgos mikrobus.
Veikalos pirktas sēnes nav ieteicams mazgāt, jo tad tās var zaudēt savu garšu un aromātu. Turklāt pēc to mazgāšanas, tās ātrāk bojājas. Eksperti iesaka sēnes noslaucīt ar mitru drānu un īpaši netīrās vietas izgriezt. Ja sēnes neplāno pakļaut termiskai apstrādei, tās vispirms ieteicams palaucēt ar verdošu ūdeni.