Mediķi brīdina, ko nedrīkst ēst aukstu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Daži ēdieni aukstā veidā var palēlināt vielmaiņu, izraisot nevēlamu svara pieaugumu un pat veselības problēmas, raksta "cursorinfo.co.il.".

Piemēram, sarkanā gaļa vienmēr jāēd sildīta, jo eksperti uzsver, ka to organismam ir grūti sagremot. Kad auksta gaļa nonāk kunģī, daži orgāni sāk strādāt ātrāk nekā iepriekš. Tāpat ar šo produktu organismā nonāk liels skaits baktēriju, kas izraisa orgānu darbības traucējumus.

Uztura speciālisti kategoriski iebilst pret auksta ūdens dzeršanu maltītes laikā. Kad auksts šķidrums nonāk kunģī, tā sieniņas strauji izstiepjas un kļūst daudz grūtāk iegūt sāta sajūtu. Turklāt auksts ūdens traucē normālai gremošanas sistēmas darbībai. Eksperti norāda, ka šādi pārtika kunģa sulā un siekalās sadalās daudz lēnāk. Labāk izvēlēties siltu tēju.

Tāpat eksperti norāda, ka nekādā gadījumā nevajadzētu aukstus ēst taukainus ēdienus, jo no tā var rasties sāpes vēderā un kolikas. Nevajadzētu aukstas ēst arī zupas.