Sociālo mediju lietotāji pauž neizpratni un sašutumu par valsts finansēto pētījumu “Covid-19 seku mazināšanai”, kur daļu no visa projekta aizņem dažādu ēdienu pagatavošanas receptes.
Twitter lietotāji aktīvi dalās ar savu viedokli par to, kas ir redzams valsts finansētajā pētījumā par Covid-19 seku mazināšanu.
Kāds sociālo mediju lietotājs deva ieskatu, ka šajā pētījumā lielā apmērā ir apkopotas dažādas ēdienu pagatavošanas receptes.
Šķirstu vienu no tiem pusmiljona eiro kovida pētījumiem. Tur 30 lapuses no 430 aizņem dažādu ēdienu receptes.... https://t.co/wAmEx4M9QG Varam piemest, cik šīs receptes izmaksāja nodokļu maksātājiem... pic.twitter.com/J5X8hwwJu2
— Nepareizais (@realNepareizais) January 5, 2021
Kopumā no pieejamā 430 lappušu pētījuma melnraksta ar ko dalās sociālo mediju lietotāji, 30 lappusēs ir iespējams apskatīt dažādas receptes.
Daļa no Twitter lietotājiem pasmejas par to, ka beidzot ir izdevies uzzināt, kā pareizi pagatavot konkrētus ēdienus - salātus, zupas un uzkodas u.c.
Mans favorīts ir šī recepte �❤️�❤️�
— Ilze Mājsēde (@Bertaane) January 5, 2021
Noteikti izmēģināšu!
P.S. Sākot no 426.-430. lapai sakopētas vienas un tās pašas receptes. Kā jau zinām, labs labu nemaitā. pic.twitter.com/csMsDQ0p6p
Tomēr liela daļa jūtas sašutusi par šāda pētījuma izstrādi, kuru finansējusi ir valsts.
Pētijums īsts zelts. Peldējās 40 lapas vienkārši piesvieda klāt, lai būtu apjoms. Pat nedaudz neērti bija lasīt, tāda apkaunojoša sajūta.
— Jānis Rupeiks (@JRupeiks) January 5, 2021
Twitter lietotāji vairrākārt uzsvēra savu neizpratni un sašutumu par pētījumu. Bieži vien radot jautājumu, cik šāds projekts ir izmaksājis?
Zivju zupa no zivju konserviem un āboli sablendēti ar pienu. Šī šķiet ir dārgākā un dīvainākā recepšu grāmata. Diez cik tieši naudas šis maksāja? Recepšu izklāsts, jaatzīst, gana inovatīvs��♀️� https://t.co/09F7o7XM9R pic.twitter.com/eL3KngdlrP
— Anna Kononova (@annakononova) January 5, 2021
Pieejamā informācija liecina, ka kopējais projekta finansējums ir 495 000 eiro.
Projekta “Vietējo pārtikas ķēžu pārstrukturizēšana un noturības stiprināšana krīzes un pēckrīzes laikā Latvijā” mērķis ir izstrādāt pēckrīzes apstākļiem pielāgotus risinājumus, kas uzlabotu vietējo (Latvijas) ražotāju, pārtikas piegādes ķēžu un pārtikas sastāvdaļu piegādes ķēžu noturību, vienlaikus stiprinot Latvijas pārtikas pašpietiekamību un ļaujot uzņēmumiem sagatavoties iespējamai pēkšņai pārtikas sistēmu pārstrukturēšanai krīzes laikā un pēc tās.
Šādas receptes pētījumā ir ievietotas, lai tiktu sniegtas rekomendācijas, kāda veida maltītes ir iespējams pagatavot skolēniem, no izsniegtajām pārtikas pakām.
Pētījuma melnrakstu vari apskatīt šeit.