VIDEO: Makšķernieks Latvijā izvelk rekordlielu zivi, bet sertifikātu nesaņem

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Mārtiņš no Liepājas jau kopš bērnības sevi uzskata par kaislīgu makšķernieku. Un copes aktīvajā sezonā teju katru mīļu brīdi liepājnieks pavada ūdens tuvumā ar uzticamo makšķeri rokās. Tieši šā gada pavasarī copmanis piedzīvo zīmīgu brīdi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Braucu kā vienmēr uz copi. Agri braucu, četros no rīta. Un tad septiņos bija tas brīdis. Braucu it kā uz līņiem, bet pieķērās milzu karūsa. Kad piecirtu, sapratu, ka ir kaut kas liels. Izvilku ārā piecu minūšu laikā, cīņa nebija ilga, bet tas nākamais bija - tās domas šaudījās pa galvu, vai tik nav Latvijas rekords," pauda Mārtiņš.

Mārtiņš no Liepājas ezera izvelk 2,8 kilogramus smagu sudrabkarūsu. Cerot, ka cipari uz svariem nemelo, liepājnieks sāk rīkoties.

Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijā krustu šķērsu izstudēts, kā rīkoties, lai pieteiktu Latvijas zivs rekordu. Mārtiņš visu esot izdarījis, kā prasīts, pat zivs zvīņas nosūtītas, lai gūtu apstiprinājumu, ka noķertais ūdens iemītnieks ir sudrabkarūsa.

Gaidot Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas atbildi, Mārtiņš uzrunā Latvijā labi zināmo makšķerēšanas lietpratēju Māri Olti un arī zinātnisko institūtu “BIOR”. Abi apliecina, ka noķertā zivs patiešām ir sudrabkarūsa. Tad liepājnieks gūst pilnu pārliecību, ka ir rekorda īpašnieks. Mārtiņa varoņdarbu pat apraksta makšķernieku žurnālā un vietējā presē. Tiesa gan, federācija ar oficiālā sertifikāta izsniegšanu vēl joprojām kavējas.

Liepājnieks turpina sazināties ar federāciju, taču beidzamajai elektroniskajai vēstulei atbilde tā arī palikusi gaisā karājamies.

Federācijas pārstāvis uzsver, ka šogad esot pārspēti pat četri zivju rekordi, un neviens vēl neesot saņēmis sertifikātu. Viņš savus domubiedrus aicina būt pacietīgiem - būšot gan diplomi, gan arī mājaslapā atjaunos aptuveni divus gadus veco informāciju.

Avots