Dietoloģe atklāj, kāds deserts palīdzēs pret paģirām

© Ilze Zvēra/F64

Kvalificēta dietoloģe Anželika Djuvala pastāstījusi, kāds deserts palīdzēs uzlabot pašsajūtu pēc pārmērīgas alkohola lietošanas, raksta "ridus.ru".

Lai no rīta atbrīvotos no nepatīkamajām sajūtām pēc alkohola lietošanas, uztura eksperte iesaka ēst cepeškrāsnī pagatavotus ābolus un bumbierus.

Viņa skaidro, ka šie produkti veicina ātru kuņģa gļotādas atjaunošanos. Šajā ziņā noderīgi var būt arī augļu biezeņi.

Dienas laikā eksperte arī iesaka ēst vieglu ēdienu: dārzeņus un zivju vai vistas buljonus.

Dietoloģe arī kiedēja mītu, ka gurķu marinādes dzeršana var palīdzēt atbrīvoties no paģirām. Gluži pretēji, sālījums tikai pastiprina slogu nierēm.

"Te ir jādomā loģiski. Alkohols rada lielu stresu aknām. Kā uzkoda pēc alkohola lietošanas bieži vien netiek izmantots vislabākās kvalitātes ēdiens, ballītēs tiek uzskatīts - es ēdīšu visu. Nākamajā rītā taukaini ēdieni aknām rada vēl lielāku stresu,” skaidro eksperte.

Pēc viņas teiktā, galvenais uzdevums pēc jebkuras vētrainas ballītes ir atjaunot vitamīnu un minerālvielu daudzumu organismā.