VIDEO: atklāj nelikumīgas darbības N. Draudziņas skolā Rīgā

© Dmitrijs Suļžics /F64

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā vairākas personas bez trenera sertifikāta nelegālās sporta nodarbībās māca bērniem peldēt, ziņo kāda sieviete. Par notiekošo skolas sporta kompleksā viņa nolēmusi ziņot pēc nesenās informācijas par skolas sporta pedagoga vadītajām nelegālajām pēcstundu nodarbībām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Novembrī raidījums stāstīja par Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas sporta skolotājas vadītajām pēcstundu nodarbībām, kuras, kā informēja atbildīgajā pašvaldības departamentā, nav reģistrētas un konkrētais pedagogs nav tiesīgs trenēt bērnus peldēšanā.

Reaģējot uz novembrī demonstrēto sižetu, kāda sieviete, kura apgalvoja, ka pazīst kādu NDV sporta kompleksa darbinieku, arī pati zinot par kompleksā notiekošo. Viņa, nosaucot vārdus un uzvārdus, informēja par vēl vairākām personām, kuras, līdzīgi kā sporta skolotāja, par kuru raidījums stāstīja iepriekš, neatļauti apmācot bērnus.

"Viņi īsti nav treneri, bet gan baseina dežuranti, kas pieskata baseinu. Viņi tāpat ņem tos skolēnus. Gan lielajā, gan mazajā baseinā, visiem maksā ”uz rokas”.

Varbūt, ka tur ir kāds treneris, bet pārsvarā skolotāji. Viņi uzdodas par baseina uzraugiem. Tajā pašā laikā viņi ņem bērnus un trenē. To zina gan skolas direktors, gan sporta kompleksa direktors. Varbūt tās skolotājas ar viņiem dalās," pauž sieviete.

NDV direktors Pēteris Ševčenko saka, ka oficiāli šie cilvēki esot baseina uzraugi, par viņu iespējami vadītām peldēšanas nodarbībām Ševčenko neko nezinot.

Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD), kas cenšas “izķert” pseido-trenerus, informē, ka pievērsīs uzmanību arī notiekošajam NVD sporta kompleksā.

Avots

Svarīgākais