Sidnejas zinātnieki secinājuši, ka nepareiza produktu izvēle brokastīm var novest pie smadzeņu darbības traucējumiem, raksta "cursorinfo.co.il".
Zinātnieki ir atklājuši, ka, ēdot brokastīs taukainus un saldus ēdienus, piemēram, kruasānus, pankūkas, siera kūkas, cepumus, šokolādi vai saldos musli, tikai četru dienu laikā smadzenēs var notikt negatīvas izmaiņas.
Šie pārtikas produkti negatīvi var ietekmēt smadzeņu darbības aktivitāti.
Medicīnas nozares speciālisti apgalvo, ka pārtikas produkti un ēdieni ar augstu tauku un cukura daudzumu, kas tiek ēsti no rīta, dienas laikā var negatīvi ietekmēt jaunas informācijas apguves un atmiņas procesus.
Pēc zinātnieku teiktā, precīzs negatīvo izmaiņu cēlonis smadzenēs nav zināms, un tam nepieciešama papildu izpēte.
Tomēr Sidnejas universitātes pētnieks Dominiks Trans ir pārliecināts, ka glikozes līmeņa izmaiņas asinīs ietekmē garīgās aktivitātes samazināšanos.