Dietologi atklāj, pēc cik ilga laika uztaisīta tēja kļūst indīga

© pexels.com

Ķīnas ārsti esot pierādījuši, ka 15 minūtes pēc tējas pagatavošanas uz tās izveidojas plēve ar bīstamām vielām, raksta "cursorinfo.co.il".

Izrādās, ka oksidatīvie procesi tējā notiek ļoti ātri. Ja vēl tējai pievieno cukuru, tad reakcija kļūst vēl izteiktāka. Dzērienā sākas fermentācijas process un veidojas mikrotoksīni, kas veicina pelējuma sēnītes.

Tēju, kas ir stāvējusi visu nakti, dzert nedrīkstot. Šāds dzēriens noteikti traucēšot kuņģa un zarnu trakta darbībai, kā arī kaitēs aknām. Turklāt kumulatīvā efekta dēļ var ciest arī sirds.

Kā norāda ārsti, pat atkārtota tējas vārīšana nepalīdzēs iznīcināt sēnītes tajā, tāpēc spieciālisti iesaka dzert tikai nesen pagatavotu tēju.