Neticami! Liepājā uzziedējuši ceriņi

© Kaspars Krafts/F64

Kāds sociālā tīkla Facebook lietotājs dalījies ar foto, kurā redzami oktobrī ziedoši ceriņi.

"Neticami! 7.oktobris. Liepājā, Šķēdes ielā mājas iekšpagalmā zied ceriņi!" raksta Facebook lietotājs.

Tikmēr komentāros arī citi Facebook lietotāji norāda, ka ceriņkrūmi ir pumpuros un drīzumā būšot ziedi. Vēl kāds norāda, ka dārzā zied prīmulas, pienenes, narcises un citi ziedi.

Liela daļa komentāros norāda, ka cilvēkiem ir iespēja turpināt priecāties par pavasari un vasaru, taču ir arī viedoklis, ka "tas viss ir nepareizi, jau jābūt salam un sniegam".

Kā nesen vēstījām, kā pauda meteorologs Toms Bricis, oktobra pirmā puse un vidus pēdējo desmit gadu laikā ir laiks, kad visbiežāk Latvijā parādījies pirmais sniegs. Šogad gan tiek prognozēts citādāks laika apstākļu "scenārijs".

"Šogad oktobris atnācis ar ļoti siltu laiku un sniegu tik drīz nesagaidīsim," pauda Bricis.

Kā skaidroja meteorologs, tāpat kā septembrī, arī oktobra pirmajās divās nedēļās Latvijā valdošie būs dienvidu vēji, kas nepārtraukti ienesīs siltu gaisu.

Dīvaini

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".