Māti Vangažos pārsteidz policistu rīcība

© Ilze Zvēra/F64

2.lapa

Ilze Zvēra/F64

Kā norādīts Valsts policijas mājaslapā, 1998.gadā tēlu bērniem - Runci Rūdi izveidoja Ceļu policijas pārvalde. Runča attēls bija redzams uz atstarotājiem, kuri tika dāvināti bērniem, kā arī tika izmantots dažādos preventīvajos materiālos par ceļu satiksmes drošību.

2001.gadā Latvijas Valsts policija, ņemot vērā citu valstu pieredzi, nolēma izveidot savu vienotu policijas tēlu bērniem - dzīvnieciņa prototipu policijas popularizēšanai bērnu vidē. 2002.gada janvārī, un, 547 zīmējumu konkurencē, par labāko policista tēla prototipu tika atzīts inspektors - bebrs. Tā kā tēls ir pašu bērnu radīts, tas bērniem ir tuvāks un saprotamāks.

2003.gada sākumā Valsts policija sadarbībā ar Leļļu teātri abus minētos tēlus iedzīvināja cilvēku auguma maskās, kuras ar iekšā ietērpto cilvēku palīdzību ir dzīvas, runā un staigā. Abu atdzīvināto tēlu pirmais lielākais pasākums bija Eirovīzijas dziesmu konkurss. Abi jaunie policijas darbinieki sagaidīja koncerta viesus un ar savu atraktīvo darbību iepriecinot gan bērnus, gan pieaugušos.

Jau vairākus gadus policijas tēli bērniem - Runcis Rūdis un Bebrs Bruno piedalās dažādos Valsts policijas rīkotos preventīvajos pasākumos un drošības akcijās, tiekas ar bērniem, skaidro ceļu satiksmes noteikumus, māca kā pasargāt sevi dažādās dzīves situācijās, un vienkārši lieliski pavada laiku ar bērniem, spēlējot dažādas izglītojošas spēles un rotaļas. Minētās aktivitātes atzītas par saistošām un lietderīgām.

Svarīgākais