Igauņi ironizē: Latvijā pārāk laba Covid-19 statistika

© Ģirts Ozoliņš/F64

2.lapa

Oksana Džadana/F64

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji norāda, ka cilvēkiem vienmēr būs, ko teikt par Covid-19, vienalga, saslimušo statistika ir augsta vai zema.

"Nu ja, kamēr pasaules valstīs kur dienā ir simtiem jaunu inficēto un daudz mirušu, saprot ka viņiem ir bijis pirmais vilnis un sākas otrais. Tad nu mēs skrienam pakaļ, un bļaujam to pašu, ka MUMS IR OTRAIS VILNIS, ne mirušo, ne epidēmijas masas, bet tik tracina tautu, izbeidziet," teikts kādā komentārā.

Tāpat Viņķelei tiek ieteikts atbildēt koleģiem, ka "tas ir mans personiskais nopelns".

Jāpiebilst, ka pēdējās diennakts laikā, veicot 2532 Covid-19 testus, Latvijā reģistrēti divi jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, kamēr vēl vienai personai tiek precizēti inficēšanās apstākļi.

Līdz šim Latvijā veikti 256 350 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1406 personas un 1173 izveseļojušās, bet 34 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas pieci pacienti, no kuriem četri ir ar vidēji smagu, bet viens ar smagu slimības gaitu. No stacionāriem ir izrakstīti kopumā 205 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Tajā paša laikā kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā ik diennakti tiek atklāti vairāki desmiti jaunu infcēšanās gadījumu, piemēram, aizpagājušajā diennaktī Lietuvā ar jauno koronavīrusu bija inficējušies 23 cilvēki, Igaunijā 20, bet Latvijā 8 cilvēki.

Svarīgākais