Biologi no Singapūras apstiprinājuši, ka sasaldēts ēdiens var kļūt par Covid-19 inficēšanās avotu, ziņo "ren.tv".
"Mūsu eksperimentos atklāts, ka SARS-CoV-2 daļas var izdzīvot tajās temperūrās un laika apstākļos, kādi asociējas ar svaiga un sasaldēta ēdiena glabāšanu un transportēšanu," pauda zinātnieki.
Zinātnieki atklāja, ka vīrusa daļiņas, kuras viņi pievienoja cūkgaļai, vistai un forelēm, četras nedēļas bija dzīvotspējīgas sasaldētā veidā.
Pētnieki sasaldēja gaļu temperatūrā no mīnus 20 līdz mīnus 80 grādiem pēc Celsija, un daži gaļas paraugi tika turēti atdzesēti tādos pašos apstākļos, kādos pārtika parasti tiek transportēta pa starptautiskajiem tirdzniecības ceļiem.