Kuras preces un pakalpojumi pēc pandēmijas kļūs dārgāki?

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ekonomisti uzskata, ka pandēmijas dēļ vairākas preces un pakalpojumi kļūs dārgāki, raksta "bestlifeonline.com".

Ekonomisti ir pārliecināti, ka cilvēkiem vairāk nāksies maksāt par biļetēm uz pasākumiem, par skaistumkopšanas un fitnesa produktiem, par mēbelēm, elektroierīcēm un atsevišķiem pārtikas produktiem.

Runājot par pasākumu biļetēm, cenas paaugstināsies, jo cilvēki būs "izsalkuši" pēc koncertiem, sporta pasākumiem, teātra izrādēm, u.c.un būs gatavi maksāt vairāk nekā līdz šim.

Ekonomisti atklāj, ka, neskatoties uz Covid-19 izraisīto krīzi, ir palielinājies pieprasījums pēc skaistumkopšanas produktiem, un tas novedīs pie cenu kāpuma. Savukārt fitnesa inventāram cenas sāka paaugstināties jau pavasarī, kad tika slēgtas sporta zāles un cilvēki meklēja veidus, kā sportot. Ekonomisti prognozē, ka cenu kāpums varētu turpināties.

Mēbeļu cenu pieaugumu eksperti saista ar to, ka cilvēki sākuši vairāk laika pavadīt mājās un vairāk rūpējas par komfortu mājās.

Covid-19 pandēmijas dēļ vairākās valstīs tieši gaļas tirgū bija novērojama krīze, kad pieprasījums pēc gaļas bija lielāks nekā piedāvājums. Lai gan pamazām gaļa atgriežas veikalu plauktos, tā varētu kļūt dārgāka.

Svarīgākais