Latviete stāsta, kas notiek Covid-19 vissmagāk skartajā valstī Eiropā

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA

Šobrīd Eiropā Covid-19 vīrusa vissmagāk skartā valsts ir Spānija – tur reģistrēts vairāk nekā 230 000 saslimušo, bet no Covid-19 mirušo skaits tuvojas 24 000. Latviete, kas Spānijā dzīvo jau daudzus gadus, atklāj, kā norit dzīve šajā vīrusa smagi skartajā valstī, vēstīja TV3 raidījums ""900 sekundes".

Šajā valstī ilgstoši bija noteikta ļoti stingra karantīna, piemēram, bērniem sešas nedēļas vispār bija aizliegts iziet no mājas, un tikai pirms pāris dienām nolemts ierobežojumus nedaudz atvieglot.

“Atrodamies ļoti smagā karantīnā, rit jau septītā nedēļa. Kopš iepriekšējās sestdienas bērniem atļauts būt uz ielas, bet lielākajai daļai cilvēku, - kuriem nav jādodas uz darbu, veikalu, aptieku, īsā pastaigā ar suni, - joprojām jāpaliek mājās. Spānijā tā nav izvēle, tas ir likums, kas jāievēro,” tā par situāciju Spānijā stāsta Linda Svilāne, kura Valensijā ar savu ģimeni dzīvo un strādā jau vairāk nekā 10 gadu.

Viņasprāt, jaunā Covid-19 radītā krīze ietekmēs teju visas jomas, norādot, ka Spānijā varētu izveidoties smagas ekonomiskās sekas.

Avots

Dīvaini

Zivis un ciemiņi trešajā dienā smird - šāds uzraksts lasāms kādā viesu namā. Cilvēki "sacepušies", ka šāds uzraksts nepiestāv viesmīlības nozarē strādājošajiem. Bet varbūt tas ir tikai tāds savdabīgs humors, ko visi nesaprot?

Svarīgākais