VIDEO: Taksometru vadītāji Rīgā izdomā dažādus veidus, kā pasargāt sevi no Covid-19

© Kaspars Krafts/F64

Takosmetru vadītājiem arī Covid-19 krīzes laikā savos auto jāuzņem pasažieri. Tiesa gam, šoferi ar dažādiem veidiem rūpējas par savu drošību, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” izdodas sastapt vairākus taksometru vadītājus, kuri ir bruņojušies ar dezinfekcijas līdzekļu pudelītēm un salvetēm.

"Aizmugurē pasažieri sēž pa vienam. Un kompānija izveidos aizsargplēvi, uztaisīs plēvi, lai būtu drošāk," stāsta taksometra vadītājs Aleksejs.


Taksometra vadītājs Maksims ne tikai dezinficē savu galveno darbarīku, bet arī ir aprīkojis to ar aizsargsienu.


"Iekāpjam aizmugurē un braucam. Ir iespēja parunāties ar šoferīti, tikai mazliet skaļāk jārunā. Tas nav simtprocentīgi droši, bet vismaz kaut kas. Tāpat kā veikalos, degvielas uzpildes stacijās šādas lietas ir uzstādītas. Un arī mēs rūpējamies gan par savu, gan arī pasažieru drošību," pauž Maksims.


Ja nepieciešams, šoferis pat dezinficē klientu rokas pirms un pēc apmaksas par braucienu. Savukārt pirms nākamā klienta Maksims arī noberž vietas, kurām pieskāries pasažieris.

Jāpiebilst, ka Satiksmes ministrija aprīļa sākumā publicējusi vairākus ieteikumus, kas ārkārtējā stāvokļa laikā būtu jāņem vērā arī pasažieriem.

Avots

Svarīgākais