Ārsts skaidro, kas jādara cilvēkam ar koronavīrusu, lai neinficētu mājdzīvnieku

Ilustratīvs attēls © Oksana Džadana/F64

Ārsts Timurs Pesterevs atklājis veidu, kā cilvēks var pasargāt mājdzīvnieku no inficešanās ar koronavīrusu, raksta "RIA Novosti".

Ārsts atgādināja par diviem oficiāli reģistrētiem gadījumiem, kad dzīvnieki inficējās ar jauno koronavīrusu - kaķis Taivanā un tīģeris ASV.

"Pēc visas pieejamās informācijas, var secināt - ja cilvēks ir inficējies ar koronavīrusu, viņš nedrīkst kontaktēties ar dzīvnieku," pauda ārsts.

Pēc ārsta teiktā, jaunā koronavīrusa ietekme uz dzīvniekiem vēl ir maz izpētīta. Ja par suņiem vēl nekādas informācijas nav, tad attiecībā uz kaķiem speciālistiem ir pamats domāt, ka tie var saslimt ar Covid-19.

Jāpiebilst, ka iepriekš par šo tēmu rakstīja arī Neatkarīgā Rīta Avīze. Latvijā Covid-19 slimniekiem ir mājdzīvnieki, vismaz daļai - noteikti. Avīze centš noskaidrot, vai mājdzīvnieks var inficēties no cilvēka un pārnest jauno koronavīrusa infekciju citam lolojumdzīvniekam, piemēram, pastaigas laikā?

Dīvaini

Zivis un ciemiņi trešajā dienā smird - šāds uzraksts lasāms kādā viesu namā. Cilvēki "sacepušies", ka šāds uzraksts nepiestāv viesmīlības nozarē strādājošajiem. Bet varbūt tas ir tikai tāds savdabīgs humors, ko visi nesaprot?

Svarīgākais