Šie produkti var būt indīgi, ja tos ēd bez gatavošanas

© pixabay

Daudzi pārtikas produkti var apdraudēt veselību, mums pat nezinot. Izrādās, ka daudzi pārtikas produkti patiesībā ir bīstami, ja tie netiek pareizi pagatavoti vai apstrādāti.

Viens no šādiem produktiem ir kartupeļu dzimtas augi, kas satur glikoalkaloīdus - augu metabolīti, kas ir kaitīgi cilvēkam, vēsta portāls "New St. John’s Health".

Pie bīstamiem produktiem pieskaitāmi arī Indijas rieksti jeb precīzāk - to čaumalu eļļa, kas var izraisīt alerģisku reakciju, norāda medijs "Times Food". Tāpēc šos riekstus cep augstā temperatūrā, lai iznīcinātu kaitējošās vielas riekstu čaulas eļļā.

Arī muskatrieksti ir vieni no šādiem produktiem, atklāj "ABC News". Ja šos riekstus patērē lielos daudzumos, tie var izraisīt pat halucinācijas.

Dīvaini

Pagarināts laiks kosmosā nav gluži nekaitīgs cilvēka ķermenim. Radiācija, izmainīta gravitācija, miega zudums var nopietni ietekmēt astronautu spējas. Daži pat tiek hospitalizēti pēc atgriešanās uz Zemes. Nelielām kļūdām kosmosā var būt postošas ​​sekas, tāpēc ir svarīgi zināt, kā šīs spriedzes var ietekmēt astronauta kognitīvās funkcijas, vēsta “Popular Science”.

Svarīgākais