No jogurta apēšanas brokastīs nav nekādas lielās jēgas, pārliecināta ir uztura speciāliste un dietoloģe Darja Rusakova, vēsta "newsyou.info".
Speciāliste skaidro, ka dabīgs jogurts ir veselīgs, taču tas satur salīdzinoši maz kaloriju un nerada sāta sajūtu. Jogurts "nepiepilda kuņģi", tas ātri pārstrādājas. Izstrādājas kuņģa fermenti, taču tiem trūkst "materiāla pārstrādei".
Rezultātā regulāri brokastotojot ar jogurtu, vēlāk var nākties ārstēt gastrītu.
Rusakova iesaka, ko vislabāk ēst brokastīs.
"Tie var būt ēdieni no biezpiena, olām, var apēst nelielu daudzumu zivs, putna gaļas un dārzeņu salātus," pauž speciāliste.
Tāpat viņa brokastīs iesaka ēst putras, jo īpaši fiziski aktīviem cilvēkiem, savukārt jogurtu labāk apēst starplaikā starp maltītēm kā uzkodu.