Dietologi uzsver, ka veselības stāvokļa dēļ ne visi cilvēki var ēst gaļu, raksta "7mednews.ru".
Tā, piemēram, no gaļas vēlams atteikties cilvēkiem, kam ir vielmaiņas darbības traucējumi.
Šo metabolisma slimību raksturo pārmērīga olbaltumvielu sadalīšanās, un nieres nevar izdalīt urīnskābi. Urīnskābes kristāli nogulsnējas audos, kas izraisa stipras sāpes.
Gaļas sadalīšanās produkti šādiem pacientiem nogulsnējas locītavās, saka ārsti, un šajā gadījumā no sarkanās gaļas vajadzētu pilnībā atteikties.
Gaļu nav ietecams lietot uzturā, ja cilvēkam ir podagra, kas ir visizplatītākā locītavu slimība. Podagras iemesls - augsts urīnskābes daudzums asinīs.
Arī cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna daudzumu asinīs un sirds un asinvadu sistēmas kaitēm galvenokārt jāēd augu izcelsmes un piena produkti.
Dietologi iesaka no uztura izslēgt treknu cūkgaļun un liellopu gaļu, bet nelielos daudzumos var ēst vistas fileju, truša un tītara gaļu.