Komentāri: Māte dusmīga par "Rīgas Satiksmes" uzlikto sodu nepilngadīgam bērnam

aha

pensionāri ļoti bieži brauc tikai pāris pieturas, jo negrib iet kājām. Tā arī salasās tie 300 braucieni...

10.okt 2019 Atbildēt
Klāra Ozoliņa

Ka tad, negrib! Tev nav prata ienacis, ka cilvekam gados ir gruti ar kajam aiziet tas paris pieturas? Tagad iznak, ja tu esi pensis, sedi majas un nekur nevazajies, netere valsts naudu? Tads cinisms un neciena pret vecakiem cilvekiem. Laikam doma, ka busi muzigi jauns

10.okt 2019 Atbildēt
Iveta Štrauhmane atbilde Klāra Ozoliņa

Piekrītu.

10.okt 2019 Atbildēt
Silva Dziedataja

Vajag noteikt konkrētu vecumu, no kura vecie cilvēki var braukt par brīvu- un nekādā sakarā ar pensijas apliecībām vai vēl sazin ko. Lielbritānijā, piemēram, vietējais transports ir par brīvu no 60 gadiem, kaut gan pensijas vecums ir krietni virs 60.

10.okt 2019 Atbildēt
Tamara Stepina

Silva , Tu nu gan samuldējies ka Lielbritānijā vietējais transports ir pa brīvu no 60 gadiem.Pa brīvu ir tad, kad sasniedzis pensijas vecumu.

10.okt 2019 Atbildēt
Brigita Paegle atbilde Tamara Stepina

Biju šogad divas reizes Prāgā. Tur visas personas pēc 70 gadu sasniegšanas brauc par brīvu, arī tūristi.

10.okt 2019 Atbildēt
Normunds Dzelzkalejs atbilde Brigita Paegle

Nestaastiet niekus !

10.okt 2019 Atbildēt
Lilita Ustinova

Latvijas pilsoņi jāpieradina pie sodiem jau no bērnības, ko arī veiksmīgi dara !

10.okt 2019 Atbildēt
Normunds Dzelzkalejs

Varbuut labaak apmaksaat braucienu ?

10.okt 2019 Atbildēt
Vitto

UK katrā vietā ir savs vecuma cenzs.Skotija,Velsa,Ziemeļrija un Londonas pilsēta-no 60 gadiem.Citur-tikai pensionāriem.Info-www.gov.uk/apply-for-eld...erson-bus-pass

10.okt 2019 Atbildēt
Jura Vabele

Nesaprotu,kapec citas valsts pensionars brauc bez maksas no 55gadiem,ja Latvijas Valsts likuma noteiktais pensioneshanas vecums 64?Paskaidrojiet ,ludzu ,kapec iznemums shiem cilvekiem?.

10.okt 2019 Atbildēt
Valters Pelcis

Tapec,ka Rigas dome valda saskana un krievija pilsoni ir vinu brali.

10.okt 2019 Atbildēt
Uģis Jansons

Vai tad Latvija arī nevar noteikt pensionēšanās vecumu 55 gadi?

11.okt 2019 Atbildēt
Normunds Gudovskis

tieši tā kā pie kredītiem-jo nopelnīt nevarēs godīgi strādājot un kas ir godīgums????jaunie sēž --vecie kājās stāv--lūk mūsu valsts..................

10.okt 2019 Atbildēt
Anita Grīnberga

Ja jau savlaicīgi nav noformēts E talons, tātad var nopirkt biļeti, ja jau tik reti izmanto sab. transportu. Ja nav izziņas no skolas { varbūt vairs nemācās skolā}, tad arī viss izdarīts pareizi. Par brīvu nekas nav un nav bijis- arī par pensionāru braukšanu kāds maksā.

10.okt 2019 Atbildēt
Iveta Štrauhmane

Jums neienāca pratā ka nepilgadigais pats nepelna,un naudas vareja nebūt līdzi. Tāpat rakstīts ka izziņas derīgums beidzies. Puika noaušojās. Tas nozīmē ka aizies uz skolu un dabūs citu. Bet ta vai tā,zēnam par braucienu nebūtu jāmaksā. Parasti kontrolieli pakrata ar pirkstu,piekasīgaki izlamā. Bet tādus sodus neliek.

10.okt 2019 Atbildēt
Karlis Birzkalns

Zaglīgā Rīgas satiksme.

10.okt 2019 Atbildēt
Anita Grīnberga

Kontrolieriem tāds darbs- sekot, lai kaut neliels skaits pasažieru maksātu par braucienu. Tāpat jau kādi 70% brauc vai nu ar atlaidēm. Maksā par pakalpojumu- nebūs problēmu! Cik nav redzēts, ka pieauguši cilvēki, iekāpjot, paliek stāvēt pie transporta durvīm, nepīkstinot E talonu- ja vispār tāds ir! Tā gan ir zagšana !

11.okt 2019 Atbildēt
Indulis Ieviņs

Varbūt skarbi Jums vecākiem, bet Jūs bērniem macat ka pakalpojumu jāmaksā? Bērns labāk ēd čipsus un dārgajā mobilā kur viņš nav pircis.

11.okt 2019 Atbildēt
Anita Grīnberga

Nepilngadīgais nepelna, jā, bet tādā gadījumā vecākiem jāseko, lai skolēna dokuments ( E talons) derīgs ! Man arī ir bērni, un tagad mazbērni, kuri iet skolā. Mācību gada sākumā ir informācija par E talona pagarināšanu. Ja kāds to ievērotu, nekur skolēnam nav jābrauc, jo visu nokārto skolā, Rīgas, protams ! Skārienjutīgais telefons gan droši vien ir šim "neveiksmīgajam"skolēnam?! Un biļetei naudas nav, ja pats vainīgs ?

11.okt 2019 Atbildēt
Zane Silina

Jums sods nav jāmaksā meklējiet Rīgas satiksme vietavas iela 37 zaķa kungu izstāstīt situāciju un kontrolieris tiks pats sodīts jo ir likums bērniem nevar likt sodu un mest ārā no autobusa kur ir 7autobusa parks viss nokārtosies

12.okt 2019 Atbildēt
Anita Grīnberga

Nevaru nekomentēt Jūsu rakstīto- ne pieturzīmes, bet likumus zinot Jūs ?! Kas tas par zaķi? parastais bezbiļetnieks, meža zvērs? Varbūt Zaķis { ar lielo uzvārda burtu} ?

12.okt 2019 Atbildēt
Vēsma Kalniņa

Palasot komentārus, tā vien gribas jautāt, no kurienes tāds ļaunums? skolnieks, bērns, viņš drīkst braukt bez maksas, nu nav, domāju, viņš 2metrīgs ambīlis, kuru ieraugot ,rodas šaubas, vai viņš ir skolnieks.Savam bērnam jaunu bankas karti pasūtīju, nevajadzēja izziņu, jo ir vienots reģistrs, kur redz, kur mācās, vai vispār mācās. Stipri apšaubu, ka RS nav pieejas šim vienotam reģistram. Vienkārši,- kauns. Ēzeļi ēzeļu galā, nevar atbrīvoties no šīs birokrātijas atliekām.

12.okt 2019 Atbildēt
Dzintra Štrauss

Kaut kas nav godīgi uzrakstīts.VECĀKIEM bērns ir līdz 64 gadiem. Pēc tam savā gādībā pārņem valsts. Izvēlēties soda lielumu nevar kontrolieris.To nosaka planšetdators.Šim pasažierim nebūs bijis skolnieka status vai arī viņš ir ,, noķerts" ceturto reizi bez braukšanai derīga E talona. Māte varēja painteresēties par E talona derīguma termiņu un pagarināt ,,mazulīša" vietā.

13.okt 2019 Atbildēt

Komentēt