Komentāri: Latviete gatava mainīt pilsonību uzvārda dēļ

Roberts

Smirdošā valsts

14.sep 2019 Atbildēt
Asne

Valsts pati nevar ne smirdēt, ne smirdēt. To var tās pilsoņi, pie tam - varbūt pats sevi aposti?

15.sep 2019 Atbildēt
Signe Si

Protams - tipiskas atbildes. Man vispār neesot jābāž deguns, jāsēž kur esmu un idioti ir ārzemnieki.

Jūs slimojot ar lielummāniju. Paši staigā novalkātās pastalās, dzīvo ar viduslaiku domāšanu un idioti nez kādēļ ir visi tie, kuriem dzīvē ir labākā.

Jums ir Latvijā arhaiski likumi nevis ārzemēs ir stulbeņi. Vēl tizlaki valodu un uzvārdu pasākumi ir vienīgi Lietuvā. Seksisms pilnīgs. Atkarībā no uzvārds var pateikt vai sieviete precējusies vai ne. Kuku galigs

Domāju no raksta autores un mana komentāra ir skaidrs ka tas kas Latvijā notiek ir pilnībā iznīcinājis jebkādu patriotismu vai vēlmi būt tas daļai. Tāpēc ari cilvēki domā atteikties no Latvijas pilsonības lai debili novecojoši likumi nesarežģī dzīvi.

14.sep 2019 Atbildēt
Jānis Bērziņš

Vai tik pati neslimo?! Aizskrējusi uz visu gatavu un tēlo gudro. Nez kāpēc 习近平 nesākas histērija par to kā viņa uzvārdu raksta citās valodās.

14.sep 2019 Atbildēt
Signe Si atbilde Jānis Bērziņš

Tāpēc ka viņiem cits alfabēts. Dooh

Jums Latvijā tikai divas frāzes zināmas:

-brauc atpakaļ no kurienes nācis

Un

- nu tad paliec kur esi un nemaz nejaucies lv lietās

Sorry, tas nav tik vienkārši. Tev ir pāķiska domāšana. Es netēloju gudro un neslimo ne ar ko. Vienkārši ziņu savas tiesības, ko esmu vērta vai ne un nepieņemu to ka mani čakarē ar stulbiem likumiem vai citādi. Tev vienkārši skauž

14.sep 2019 Atbildēt
Jānis Bērziņš atbilde Signe Si

Kāda starpība kāds alfabēts, tev taču uzvārds ir tikai simbolu kopa. Un man galīgi neskauž kaut kādi pasaules klaidoņi, kuriem dzimtene tur, kur labāk baro un pabalsti lielāki- ubi bene ibi patria.

14.sep 2019 Atbildēt
Signe Si atbilde Jānis Bērziņš

Stulbenis no gulbenes. Pats klaidonis un tad domā ka citi tādi. Var jau teikt ka neskauž, bet gan jau pilnīgi zaļš klabina pa pogàm :D

Muļkis biji un tads arī paliksi :)

14.sep 2019 Atbildēt
Asne

Pieņemsim, ka pilsone Poncet panāk, ka viņas pasē arī ieraksta, ka viņa ir Poncet. Tikai jautājums uzrodās - no kurienes, gan lai katrs, kam vajadzība tajā pasē ieskatīties, zinātu, ka jāsaka Ponsē, nevis tā kā takstīts - Poncet? Vācietis, piemēram, pilnīgi noteikti teiks Ponket kundze, krievs varbūt teiks Pancet?

15.sep 2019 Atbildēt
Kaspars Namsons atbilde Jānis Bērziņš

Jaani, cilveeka dzimtene tikpat labi var buut visums... Pashlaik nav taada iespeeja pamest sho planeetu un stulbos cilveekus kas sho planeetu apseedushi, varbuut naakotnee kkas mainiisies. Tu sevi smagi ierobezho, principaa tu nearko neatshkiries no putna buurii, tikai tas ka tavaa gadijumaa tas ir labpraatiigi.

15.sep 2019 Atbildēt
Kaspars Namsons atbilde Asne

Asne, kada starpiba kaa izrunaa vardu dazhaadaas valstiis? Galvenais lai papiros ir pareizi... Kas teica ja buus Ponsee tad izrunaas pareizi, UK varbut sauktu par Ponsii... Manu vardu apmeram 50% izrunaa nepareizi tb daudziem esmu Kaspers, bet ja vel mans vards jauzraksta tad Casper un nevienu nekrata ka pasee esmu Kaspars

15.sep 2019 Atbildēt
klusāsirēna

Pirms gada arī izlemj par tādu soli! Vispārsteidzošākais bija komunikācija ar valsts valodas centru, no viņu puses absulūta arogance un augstprātība.

14.sep 2019 Atbildēt
MyMiuma

Apsmiekls. Cilvēkam nav iespējas izvēlēties pat savu uzvārdu. Tā māžošanās ar uzvārdiem reiz tomēr būtu jāizbeidz. Latviskojot uzvārdu, Latvijai nevienu nepiesaistīs, tas taču ikvienam skaidrs. Kāpēc tādi ierobežojumi no valsts puses. Tas padomju sindroms, kad valstij obligāti jāregulē visas lietas, sākot ar līkiem gurķiem un beidzot ar pārveidotiem uzvārdiem, ir nožēlojams.

21.sep 2019 Atbildēt

Komentēt